Idén lesz 10 éves a VinCE Budapest Wine Show, egy hónap az indulásig!

Áprilisban ismét VinCe, azaz az egyik legszínvonalasabb boros rendezvény Budapesten - immáron tizedszer!

Egy hónap múlva tizedik alkalommal várja a szakmai látogatókat és borkedvelőket a VinCE Budapest Wine Show.

Ma már tradíciónak számít, hogy a boros szakma és a borkedvelők a VinCE Budapest Wine Show-n gyűlnek össze minden évben, hogy megismerjék a borvilág újdonságait és érdekességeit, megkóstolják a hazai és nemzetközi csúcsborokat, és kapcsolatokat építsenek. 2010-ben szervezték meg először az eseményt, idén pedig már a 10. VinCE Budapest várja látogatóit április 25-27. között a Várkert Bazárban.

Negyedmillió üvegnyi bor és párlat

Az idei eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők visszatekintettek az eddigi évek eredményeire, és bemutatták azokat a borászokat, akik már 2010-ben is jelen voltak kiállítóként.

Csúcsborok itthon és külföldön

Az eseményen Vancsik Ivett, a VinCE Budapest szakmai vezetője elmondta: az idei mesterkurzusokon lehetőség lesz 10 éves magyar csúcsborok kóstolására, fókuszba kerülnek a legjobb hazai dűlők, ízlelhetünk Villányi REDy-t és a Villányi Franc-t, és az ismét hódító útjára indult gin hazai vonatkozására is fény derül.

Természetesen a külföldi különlegességek sem maradnak el: a #10yearchallenge jegyében hat neves champagne-ház tíz éve palackba került, a 2008-as szüreti évjáratból származó tételeivel is találkozhatnak a mesterkurzus vendégei, illetve az Óvilág és az Újvilági ikonikus vörös cuvée-it is alaposabban megismerhetik.

A világ vezető családi pincészeteitől válogatott tételek közül az Antinori és a Symington képviselője személyesen mutatja be a kiváló toszkán és portói borokat.

Ikonikus pillanatok, különleges történetek

A jubileumi sajtóeseményen felidézték az elmúlt 9 év legemlékezetesebb pillanatait is. Ilyen volt például, amikor megkóstolhatták azon szőlőfajta borát, amelyet a szőlőgenetikusok szerint Jézus osztott meg tanítványaival az utolsó vacsorán.

A múltidézés mellett a jelen technológia újdonságainak is teret adtak a szervezők az elmúlt években, például amikor a közönség bevonásával iPad-ek segítségével választották ki a kóstolt borok legjobbikát.

Ahogyan eddig, idén is a legjobb borokkal és a szakma krémjével várják a rendezvény vendégeit, amelyet éppen egy hónap múlva szerveznek a Várkert Bazárban.

Ezt láttad már az ízHUSZÁRon?

Ebben a vajban van egy meglepő összetevő, mégis a legmenőbb séfek imádják

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...