Idén legyen csokiból a karácsonyfa!

Sőt, ne csak a fa, de még a koszorú is - persze csak ha van otthon elég praliné, amiből készülhet. (x)

Ha pedig nincs, érdemes betáraznod, hogy ilyen ennivaló ünnepi díszeid lehessenek!

Na jó, azért nem feltétlenül kell a finom fenyőillatú karifát erre kiváltanod. Az alábbi Ferrero Rocher-ból készült díszek egyikét teheted az ünnepi asztal közepére is – a hatás biztosan nem marad el. Ha pedig elkészültek, már csak arra kell figyelned, hogy ne járjon rá a család még idő előtt.

Koszorú

Ezt a koszorút teheted az asztal közepére, de fellógathatod az ajtóra is – akár kívül, akár belül használjátok majd, a rajta fityegő apró csengettyűk figyelmeztetnek, ha váratlan vendég toppanna be hozzátok.
{ GALÉRIA = nid:199422 }

Hozzávalók

Elkészítése

A koszorúalapra szépen sorban ragasztgassuk rá a pralinékat úgy, hogy mielőtt körbeérnénk a csokikkal, hagyjunk ki egy kis helyet a koszorún, ahova majd a masni kerül. Vágjunk le egy akkora szalagot, ami - ha rácsavarjuk a koszorúnkra – körbeéri. Az egyik végét tűzzük oda gombostűvel az alaphoz, majd csavarjuk végig a szalagot, és ha a végére érünk, tűzzük el a másik végét is. Készítsünk masnit, és kössük rá a koszorúra. Arra a szalagra pedig, amivel a masnit rögzítettük, csomózzunk csengettyűket. Végül rögzítsünk a koszorúnkra egy akasztót.

Karácsonyfa

Nagyon jól mutat az ünnepi asztal közepén, és milyen hasznos, hiszen ehető is. A vacsi után már meg is van oldva a desszert! Elkészítése pedig nem vesz 20 percnél több időt igénybe – persze ez a „fa” méretétől is függ.
{ GALÉRIA = nid:199423 }

Hozzávalók

Elkészítése

A kartonból készítsünk tölcsért úgy, hogy a tetején pontosan akkorára lyukat hagyunk, hogy bele tudjunk illeszteni egy pralinét. Gyűrjünk össze háztartási csomagolót, és tömjük ki a gúlánkat. Lentről felfelé szépen sorban ragasszuk fel a kartonra a pralinékat. Az alsó sort ragaszthatjuk a papírkapszlis csokikkal együtt, a többi sor csokoládéról pedig vegyük le a papírkákat, hogy ne húzza majd le a csokik súlya. Ha a fa tetejéhez értünk, illesszük az utolsó csokit a lyukba, kössük át alatta a kartont egy szalaggal, készítsünk masnit, és ezt is illesszük a fára. Kész is! Hát nem pofonegyszerű?

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...