Így rontjuk el a reggeli gabonapelyhünket

Ahelyett, hogy mindent csak belezuttyantanánk egy müzlistálba, figyeljünk egy kicsit jobban arra, milyen gabonapehellyel indítjuk a napot!

A rohanós reggeleken egy tál gabonapehely összedobása egyszerű rutinfeladat, amit már-már automatikusan végzünk. Pedig érdemes figyelmet fordítani erre, hiszen az elkészítésével befolyásoljuk a reggelink ízét, állagát, sőt még a tápértékét is. De melyek azok a gyakori hibák, amiket szinte biztos, hogy mi is elkövetünk?

Így rontjuk el a reggeli gabonapelyhünket

3 dolog, amit szem előtt kell tartanunk

Először is, igen kevesen fordítanak figyelmet a megfelelő tej-gabonapehely arányra. Ha túl sok a tej, akkor a bele érkező szemek teljesen átáznak, majd szottyossá válnak, míg ha túl kevés, akkor túl száraz, kellemetlenül ropogós lesz a végeredmény. A megfelelő arány megtalálása tehát fontos, ha ideális konzisztenciát szeretnénk elérni.

Az sem mindegy, hogy milyen sorrendben történik az adagolás. Sokaknál bevett szokás, hogy először a tejet öntik a tálba, és nem a belevalót. Ez viszont ahhoz vezet, hogy a pelyhek egyenetlenül oszlanak el a tálban, ami szintén akadályozza a kívánt állag elérését.

A legjobb, amit tehetünk, ha először beleszórjuk a gabonapelyhet, majd fokozatosan adagoljuk a tejet, miközben mozgatjuk a pelyheket is. Így még az ideális arányt is biztosan elérjük!

Gyakori hiba az is, hogy figyelmen kívül hagyjuk az adagok méretére vonatkozó ajánlásokat. Ha túl sokat eszünk belőle, akkor a tervezettnél több cukrot és összességében több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Ezt elkerülendő, használjunk egy mérőpoharat vagy mérleget!

Fahéjas gabonapehely

Megpróbáltam a lehetetlent, és elkészítettem a Cini Minit otthoni körülmények között. Bár a mesteri ropogást nem tudtam elérni, de ha fahéjas cukros négyzetet szeretnél, akkor ez a ...

Villámgyors házi granola

A legtöbben boltban vesszük a különféle granolákat és müzliket, nem is gondolva rá, hogy alig negyed óra munkával házilag is elkészíthetünk egy jó adagot. Így ráadásul tetszés ...

Jamie Oliver házi müzlikeveréke

Jamie Oliver 2012-ben hirdette meg a Food Revolution mozgalmat, amelynek fő fókusza a főzés örömének megismertetése, az egészségünk érdekében a valódi (nem feldolgozott) ételek ...

Hogyan lesz tökéletes a reggeli gabonapehely?

Először is természetesen a fenti tanácsokat érdemes figyelembe venni, de ezek után tovább is mehetünk. Célszerű például a lehető legjobb minőségű összetevők közül válogatni. Keressünk teljes kiőrlésű gabonából álló, alacsony cukortartalmú készítményeket, amelyekben természetes összetevők vannak, miközben nem tartalmaznak mesterséges színezékeket és ízfokozókat.

Magasabb szintre emelhetjük a tál gabonapelyhünket azzal is, ha kiegészítjük például friss gyümölcsökkel, amelyekkel nemcsak a rost-, hanem a vitamintartalmát is fokozzuk, sőt a textúrája is komplexebb lesz. És ha már textúra: adhatunk hozzá ropogós magvakat vagy granolát is. Emellett pedig édesíthetjük olyan alapanyagokkal, mint a juharszirup, vagy kiegészíthetjük egy kis joghurttal is, hogy igazán krémes legyen.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...