Hűtsd le magad egy nutellás shake-kel!

Sosem voltam egy nagy shake-rajongó - valószínűleg, mert édesszájú sem vagyok igazán. Értem én, hogy hideg, édes, de mégis frissítő, nem találtam közös pontot vele. Eddig. 

A shake-mentességemben valószínűleg az is közrejátszott, hogy reggelente képtelen voltam beizzítani a turmixgépet, majd az ébredéstől félkómában percekig hallgatni a gép robaját. Minden kifogásomat egy pillanat alatt száműzte ez a recept, ami turmixgép igénybevétele nélkül mutatja be, hogyan készíthetünk pár perc alatt házilag édesen frissítő, jeges és nutellás tejshake-et. Az igazi szenzáció mégis az, hogy az elkészítéséhez elegendő egy befőttesüveg is!

Hozzávalók:

  • 2-3 dl hideg tej
  • 1 nagy kanál mogyorókrém (Nutella)
  • 2 kanál vaníliafagyi
  • befőttesüveg

Elkészítés:

1. Öntsd a tejet a befőttesüvegbe, add hozzá a Nutellát, majd szorosan rögzítsd a fedelet.

2. Rázd az üveget erőteljesen körülbelül 20 másodpercig, vagy amíg jól láthatóan elkeveredik.

3. Add hozzá a vaníliafagylaltot, és alaposan keverd össze (kb. 20 másodpercig).

4. Rázd az üveget, amíg minden teljesen elkeveredik (körülbelül 45 másodpercig).

Öntsd a shake-et egy pohárba, és egyszerűen csak élvezd!

Ez is érdekelhet!

Készíts hűsítő nyári jegeskávékoktélt kávés jégkockával!

(via thedish.plated)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...