Hűtsd le magad cukkinimentő krémlevessel!

Hőség ellen lehet védekezni egy hideg szobával, légkondival, vízparti hétvégével, vagy éppen egy hűsítő krémlevessel. Mi az utóbbit ajánljuk!

A kánikula az egyik legjobb fogyókúra, ez kétségtelen - kinek van kedve 30 fok felett bármilyen nehéz, zsíros, kalóriadús ételhez? Egyáltalán, kinek van kedve főzni olyankor, mikor kint tombol a nyár?

Én részemről ilyenkor elég hosszú ideig kibírom gyümölcsökön - főleg görögdinnyén, de annak ugye még nincs itt az ideje - , de éveken keresztül készült a hőség első napján egy óriási adag gyümölcsleves is nálam, ami a hűtőben sűrűsödve, krémesedve várta, hogy napi egyszer rájárjak.

A hideg mentás cukkinikrémleves receptjét itt találod

Most ugyan még nem olyan kegyetlen az idő, mint tavaly ilyenkor, mikor erősen gondolkoztam azon, hogy kiköltözöm a gangra, lévén az a ház egyetlen pontja, ahol soha nem megy 27 fok fölé a hőmérő, de azért kezdem már latolgatni, hogy idén mi legyen a hűtőben állandóan megtalálható hideg levesem. Jelentem, megvan a befutó!

A krémlevesekkel néha nagyon mellé tudok nyúlni - gyakran használom fel a megmentendő zöldségeket ilyen formában, de van, hogy nincs elég alaplevem, vagy csak rosszul saccolom meg az arányokat fejből, és vagy túl híg, ízetlen valami lesz belőle, vagy egy sűrű főzelék. Egyébként ennek a levesnek sem jósoltam nagy jövőt, csak éppen fel kellett használni egy elmaradt grillezés miatt a zöldségkosárban árválkodó négy darab méretes cukkinit.

A hideg mentás cukkinikrémleves receptjét itt találod

Az alaplé+habtejszín klasszikus és praktikus kombinációját választottam, és bár szívem szerint kaporral készítettem volna, hogy olyan legyen, mint egy sűrű, hideg tökleves, kapor hiányában az erkélyen terebélyesedő menta került bele. Nem akarok itt nagyképűsködni, főleg mert egy piszok egyszerű receptről van szó, de pont olyan lett az állaga, amilyennek egy igazi, laktató, hűsítő nyári krémlevesnek lennie kell.

A hideg mentás cukkinikrémleves receptjéért ide kattints

Már a kaprot sem bánom, mert frissítés céljából a menta egy sokkal jobb ötlet. Melegen is nagyon finom, de hidegen jön ki igazán az alapanyagok íze. Úgyhogy, amíg nincs itt a zamatos, szabadföldi, gazpacho-nak való paradicsomok szezonja, ezzel hűtsétek magatokat - például ezen a hétvégén!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...