Mivel a hűtőszekrényben élelmiszert tárolunk, így mindenképpen érdemes magunkat rávenni, hogy rendszeresen kitakarítsuk. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő Maradék nélkül programja posztban hívja fel a figyelmet arra, hogy az ételek biztonságos tárolása érdekében a hűtőszekrényt érdemes jóval gyakrabban takarítani.
Az oldal azt javasolja, hogy legalább havonta egyszer tisztítsuk ki a hűtőt.
Hogy ne legyen annyira megerőltető, érdemes akkora időzíteni a tisztítást, amikor nincs annyira tele a hűtőnk. Ha betartjuk a havi szabályt, akkor nem lesz annyira megterhelő a hűtőtakarítás, hiszen egyre kevesebb szennyeződést kell majd eltávolítanunk.
A másik trükk, hogy soha ne tegyünk csomagolás nélkül ételt a hűtőbe, és ha mégis kifolyik vagy kiborul valami, akkor azt azonnal töröljük le.
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: