Valójában ilyen gyakran kéne takarítani a hűtőt

Mivel nem éppen a legkedveltebb feladat, így gyakran megfeledkezünk a hűtőtakarításról, pedig jóval sűrűbben kéne megejtenünk, mint azt gondolnánk.

Mivel a hűtőszekrényben élelmiszert tárolunk, így mindenképpen érdemes magunkat rávenni, hogy rendszeresen kitakarítsuk. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő Maradék nélkül programja posztban hívja fel a figyelmet arra, hogy az ételek biztonságos tárolása érdekében a hűtőszekrényt érdemes jóval gyakrabban takarítani.

Valójában ilyen gyakran kéne takarítani a hűtőt

Az oldal azt javasolja, hogy legalább havonta egyszer tisztítsuk ki a hűtőt.

Hogy ne legyen annyira megerőltető, érdemes akkora időzíteni a tisztítást, amikor nincs annyira tele a hűtőnk. Ha betartjuk a havi szabályt, akkor nem lesz annyira megterhelő a hűtőtakarítás, hiszen egyre kevesebb szennyeződést kell majd eltávolítanunk.

A másik trükk, hogy soha ne tegyünk csomagolás nélkül ételt a hűtőbe, és ha mégis kifolyik vagy kiborul valami, akkor azt azonnal töröljük le.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...