Mindennapjaink része a hűtő használata, gyakran mégsem tudatosan pakoljuk tele a hűtőnket élelmiszerrel, össze-vissza nyitogatjuk az ajtót, vagy túl alacsonyra állítjuk a hőfokot: mindezek olyan elkerülhető hibák, amelyek bizony forintokat vesznek ki a pénztárcánkból, ráadásul úgy, hogy nem is vesszük észre. A hétköznapokban is érdemes figyelni a hűtőhasználatra, az ünnepek alatt azonban kétszer annyira: több az étel, leterheltebb a szekrény, nagyobb a költekezés.
Szerencsére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjának keretében összeállított egy hasznos útmutatót.
A kisokos segít megérteni a hűtőszekrény működését, illetve fontos információkat oszt meg annak szakszerű és hatékony használatáról. Mindez persze nemcsak unalmas szakmai halandzsa, hanem egy olyan közérthető, a mindennapokban is bevethető kézikönyv, ami hozzásegíti az átlagos fogyasztót a konyhai gép takarékosabb használatához.
A spótolást is elősegítő útmutató ezen a linken érhető el, további információk pedig a Nébih honlapján olvashatók.
Hírek, érdekességek, újdonságok: