Tele van a hűtőd, mégsincs benne „semmi”? Ezt tedd ellene
Civilizációs problémának, betegségnek nevezhető az a jelenség, amikor az ember a nyitott hűtő előtt áll, és azon töpreng, hogy vajon mit egyen. Hiszen tele van a szekrény mindenfélével, mégsincs benne semmi. Legalábbis első ránézésre: nézzünk rá még egyszer, közelebbről, tanuljuk meg ügyesen felhasználni azt a nagy „semmit”.
Leginkább az impulzusvásárlásoknak és a rendszertelen élelmiszerbeszerzésnek köszönhető, hogy a hűtőink tele vannak olyan üvegekkel, dobozokkal, szószokkal, savanyúkkal, öntetekkel és krémekkel, amelyek ugyan hasznosak lehetnek, mégsem tudunk belőlük egy rendes, kiadós, normálisnak nevezhető étkezést összehozni. A helyet persze közben foglalják, és ez okozza azt az abszurd érzést, hogy még akkor sem tudunk semmit enni, ha a hűtőszekrényünk polcainak majdnem fele tele van. Pedig egy kis előretervezéssel és odafigyeléssel ezek a háttérbe szoruló alapanyagok is bevethetők, alkothatunk a semmiből valamit, akár a vásárlás igénye nélkül is.
A galériában megnézheted furfangos tippjeinket!
3 fotó
„Semmiből” főzhető étkek:
zöldséges egytálétel
Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A savanyúuborkás-ragu receptjét a román ...
krumplis ételek
A tradicionális, vidéki, szlovén konyha jellegzetes fogása a jota, ami tulajdonképpen egy gazdag, savanykás ízű krumplifőzelék. Bár leginkább a paprikás krumpli, a krumplifőzelék és a ...
pohárkrém
A pohárkrém elnevezést túl elegánsnak találtam ehhez a rusztikus, kamrahozzávalókból gyorsan összedobott édességhez. Persze ettől még isteni lett: fanyar, szirupos rebarbara, ropogós ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tanácsok várnak itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!