Tele van a hűtőd, mégsincs benne „semmi”? Ezt tedd ellene

Civilizációs problémának, betegségnek nevezhető az a jelenség, amikor az ember a nyitott hűtő előtt áll, és azon töpreng, hogy vajon mit egyen. Hiszen tele van a szekrény mindenfélével, mégsincs benne semmi. Legalábbis első ránézésre: nézzünk rá még egyszer, közelebbről, tanuljuk meg ügyesen felhasználni azt a nagy „semmit”.

Leginkább az impulzusvásárlásoknak és a rendszertelen élelmiszerbeszerzésnek köszönhető, hogy a hűtőink tele vannak olyan üvegekkel, dobozokkal, szószokkal, savanyúkkal, öntetekkel és krémekkel, amelyek ugyan hasznosak lehetnek, mégsem tudunk belőlük egy rendes, kiadós, normálisnak nevezhető étkezést összehozni. A helyet persze közben foglalják, és ez okozza azt az abszurd érzést, hogy még akkor sem tudunk semmit enni, ha a hűtőszekrényünk polcainak majdnem fele tele van. Pedig egy kis előretervezéssel és odafigyeléssel ezek a háttérbe szoruló alapanyagok is bevethetők, alkothatunk a semmiből valamit, akár a vásárlás igénye nélkül is.

A galériában megnézheted furfangos tippjeinket!

„Semmiből” főzhető étkek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tanácsok várnak itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek