Tele van a hűtőd, mégsincs benne „semmi”? Ezt tedd ellene

Civilizációs problémának, betegségnek nevezhető az a jelenség, amikor az ember a nyitott hűtő előtt áll, és azon töpreng, hogy vajon mit egyen. Hiszen tele van a szekrény mindenfélével, mégsincs benne semmi. Legalábbis első ránézésre: nézzünk rá még egyszer, közelebbről, tanuljuk meg ügyesen felhasználni azt a nagy „semmit”.

Leginkább az impulzusvásárlásoknak és a rendszertelen élelmiszerbeszerzésnek köszönhető, hogy a hűtőink tele vannak olyan üvegekkel, dobozokkal, szószokkal, savanyúkkal, öntetekkel és krémekkel, amelyek ugyan hasznosak lehetnek, mégsem tudunk belőlük egy rendes, kiadós, normálisnak nevezhető étkezést összehozni. A helyet persze közben foglalják, és ez okozza azt az abszurd érzést, hogy még akkor sem tudunk semmit enni, ha a hűtőszekrényünk polcainak majdnem fele tele van. Pedig egy kis előretervezéssel és odafigyeléssel ezek a háttérbe szoruló alapanyagok is bevethetők, alkothatunk a semmiből valamit, akár a vásárlás igénye nélkül is.

A galériában megnézheted furfangos tippjeinket!

„Semmiből” főzhető étkek:

Savanyúuborka-ragu

Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A savanyúuborkás-ragu receptjét a román ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tanácsok várnak itt:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!