Egyetem/főiskola alatt sokan kirepülnek a családi fészekből, az albérletben pedig valahogy meg kell oldani az étkezést. Bár elsőre nehéznek tűnhet az önellátás, mi segítünk!
Hogy ne csak anyukád hétvégén csomagolt kajáiból kelljen kihúznod a hetet, tanuld meg te magad elkészíteni a legegyszerűbb és leghétköznapibb fogásokat!
Sajtos melegszendvics avagy croque monsieur
Pofonegyszerű az elkészítése, és nagyon hamar megvan. Egy főétkezést is kiválthatsz vele, és akár ebédre, akár vacsorára készíted el, hálát fogsz adni az égnek, hogy megtanultad. Az alap kenyeret és sajtot kedvedre variálhatod tojással, zöldségekkel, fűszerekkel és felvágottakkal, hogy még kiadósabb és ízletesebb legyen a végeredmény.
Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...
Fejedelmi reggeli, amilyen látványos, annyira egyszerű, és meglepően laktató!
Sült csirke
Nincs is jobb, mint egy egészben sült csirke, amit aztán, ha nem fogyasztod el rögtön, később át is dolgozhatsz, ha lefejted a csontról a husit - egy klassz salátába vagy szendvicsbe például elég jól illik.
Házi sütik és kekszek
Nem árt egy-két egyszerűbb süti- és kekszreceptet is elsajátítanod, mert semmi nem olyan jó, mint a házisüti. Ilyenkor célszerű olyanokat készíteni, amik elállnak, és egy megfelelő dobozban sokáig tárolhatod őket - milyen jól fognak jönni, ha épp rád tör az édesség utáni vágy!
Sajtos és paradicsomos makaróni
Na nem a sajtos-tejfölös tésztáról beszélünk, ennél azért ez az amerikai változat kissé bonyolultabb, de nem sokkal. Kis gyakorlással könnyen elsajátíthatod a Mac&cheese elkészítését, ahogyan a paradicsomos tésztáét is. Hagyd el az instant és egyéb előre elkészített változatokat, és készítsd inkább frissen. Nem kell más hozzá, csak friss vagy konzerv paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, jó sok zöldfűszer és egy kevés bors.
Ahogyan a melegszendvicseknél már említettük, ezek a tojásos ételek is azért jók, mert laktatóak, nagyon hamar elkészülnek, és még pénztárcakímélőek is. Az omletteket pedig úgy variálhatod, hogy biztosan nem fogsz rájuk unni soha. Jöhetnek bele a zöldségek, sajtok, felvágottak és fűszerek is.
Palacsinta
Ha nem nagyon van időd sütögetni, de mindened odaadnád egy kis édességért, akkor ez az egyik legegyszerűbb módja, hogy hamar hozzájuss. Nem kell tőle félni, a palacsintasütés mindenkinek megy, hidd el, egy-két próbasütés után még a levegőbe is fogod dobálni!
Néha nem árt zöldséget is enni, a főzelékekben pedig az a jó, hogy ha egyet el tudsz készíteni, akkor gyakorlatilag az összeset. Ezekhez pedig olyan feltétet választhatsz, amihez csak kedved van.
Krumplipüré és rizs
Ahhoz, hogy a burgonyapüré tökéletes legyen, vágd egyenlő méretű kockákra a krumplit, főzd meg, tegyél hosszá tejet vagy tejszínt és vajat, majd törd össze krumplinyomóval. Hogy még finomabb legyen a végeredmény, ízesítsd szerecsendióval! Akárhogy is készíted, a lényeg, hogy mielőbb megtanuld, ahogyan a rizskészítést is!
Pörköltök és paprikások
Az egyik legnépszerűbb fogás itthon, és még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné. Ez is könnyen elsajátítható, csak tudnunk kell egy jó alapot készíteni hagymából, paprikából, paradicsomból, jó minőségű őrölt pirospaprikából, és onnantól nem lehet nagy baj.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar ...
A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros nagyágyú: fűszeres darált ...
Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.
Este fél 8 van, valójában már majdnem 4 órája sötét: elég szomorkás is lehetne ez a novemberi budapesti este. A Vitkovics Mihály utcába tartunk, mert egy olyan helyen nyílt fényes jövő előtt álló bisztró, ami nemcsak hangulatos, de befogadott már érdekes és előremutató projekteket.
Sajnos erre a kérdésre nincs egy válasz, de Napi Tippünkben eláruljuk, hogy mire érdemes figyelned, hogy minden alkalommal tökéletes legyen a krumplipüréd.
Senkit nem akarunk becsapni, mert attól még, hogy sütőben készül rántotthúsunk, egyáltalán nem lehet egészségesebb verzióról beszélni. Azt viszont nagyon is tudjuk garantálni, hogy jobb lesz, mint az olajban sült. Mindössze egy titkos hozzávaló kell!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...