Húsvéti kisokos a tojásokról

A húsvéti ünnepi időszakban a tojás rengeteg különböző formában vonul fel. Főzzük, festjük, töltjük, majonézt készítünk belőle, sütünk, kalácsra kenjük. Mi mindent kell tudni?

Bár egyszerűnek tűnik, a tojás változatos feldolgozása bizony igényel némi kis rafináltságot. Lássuk hát, mi is a teendőnk, mikor a tojással bíbelődünk! A folyamatnak már a vásárlásnál el kell kezdődnie, vigyáznunk kell arra, hogy friss és lehetőleg egészséges terméket vásároljunk. A mosás is egy fontos lépés, megelőzendő a szalmonella- és más mérgezések előfordulását.

A főzés esetén is rengeteg változónk van, a keménységtől kezdve a repedésmentességen át a könnyű hámozásig. Mit tegyünk akkor, ha sütemények, kalácsok tetejét szeretnénk csillogóvá tenni a felvert tojással? Az ünnepek környékén a majonéz elkészítése is komoly fejfájást szokott okozni - ebben is segítenek az alábbi konyhatitkok. Végezetül pedig a tojásfestés néhány alapvető trükkjébe is bepillantást nyerhetünk.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...