Ez a húsvéti maradékmentő fogás menti meg a csillagjegyed

Nehogy a kuka felé vedd az irányt a megmaradt töltött tojással vagy sonkaszeletekkel! Úgy döntöttünk, hogy tilos pazarolni, ezért most minden csillagjegynek ajánlunk egy fincsi, újragondolós maradékmentő ételt.

HALAK csillagjegy: február 20-március 20.

Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot. A sima mezei főtt tojás egy krémes tojássalátába könnyen átmenthető:

Tojássaláta

Ez a roppant egyszerű tojássaláta 10 perc alatt elkészíthető, és nem mellékesen rettentően finom. Próbáljátok ki Ti is!

VÍZÖNTŐ csillagjegy: január 21- február 19.

Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló. A főtt sonka leve és a maradék hús is kerüljön gazdag bablevesbe:

Húsvéti bableves gazdagon

A húsvéti sonka főzőlevét igazán vétek lenne kidobni, amikor olyan nagyszerű leveseket lehet készíteni belőle, mint amilyen ez a húsvéti bableves is. Ráadásul mindenféle zöldség ...

BAK csillagjegy: december 22 - január 20.

Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzői. Mi másba mehetne a tojásmaradék (de akár a sonka is), mint egy dögös rakott krumpliba?

Mindent bele rakott krumpli

A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által ...

NYILAS csillagjegy: november 23 - december 21:

Intelligenciájuk, széles látókörük és a nagy szívük jellemzi őket, de a hasukat is kifejezetten szeretik. Egy francia tojásleves rengeteg főtt tojást el tud nyelni!

SKORPIÓ csillagjegy: október 24 - november 22.

Imád élni, humánus, önfeláldozó személyiség, de híresen "nehéz" vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van. Igazi mindent bele fogás, amiben a maradékok összessége egyesülhet:

MÉRLEG csillagjegy: szeptember 24 - október 23:

Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket. Az (akár húsvéti maradékkal is) töltött dagadót viszont nehogy elkerüljék!

SZŰZ csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.

Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek. A legegyszerűbb megoldás a főtt tojások megmentésére:

Spenótfőzelék egyszerűen

A spenótfőzelék egy megosztó étel, van aki nagyon, van aki egyáltalán nem szereti. Én egy kicsit másképp szoktam készíteni, több fokhagymával és tejjel, de így is nagyon finom lesz.

OROSZLÁN csillagjegy: július 23 - augusztus 23.

Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket. Sok zöldség, sonka, tojás, minden mehet ebbe a csodás retró salátába!

Orosz hússaláta egyszerűen

Az egyik kedvenc retró salátánk, amit eredetileg XIX. század közepén egy moszkvai francia séf talált ki, és akkor még nagyon máshogy nézett ki: tartalmazott többek között aszpikot, ...

RÁK csillagjegy: június 22 - július 22.

A legnőiesebb jegy, de egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, nagyon érzékeny és családcentrikus. A sonka és a tojás is új életre kelhet ebben a francia pitében:

Húsvéti quiche

Egy szuper finom sós pite, amit rengeteg variációban készíthetünk el. Én most egy glutén- és laktózmentes variációt hoztam, húsvét alkalmából is elkészíthetitek.

IKREK csillagjegy: május 22 - június 21.

Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Nehezen illeszkednek, nagyon aktívak, mozgékonyak. A sonkával megdobott melegszendvics ötlete adja magát húsvét után:

BIKA csillagjegy: április 21 - május 21.

Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együttérző lélek. A tojáskrém egy tökéletes tojásmaradék-felhasználó ötlet:

KOS csillagjegy: március 21 - április 20.

Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. Tonhal + főtt tojás + saláta, isteni kombó:

Nizzai tonhalsaláta

Ezer évvel ezelőtt, egy könyvesbolt mini éttermében ettem először Nizzai salátát. Azóta persze egy csomó helyen próbáltam a legkülönfélébb változatban. Ez a letisztult verzió a ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...