Húsvéti kiegészítő étkek

Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!

Ha már megszületett a döntés, mit tálaljunk főételként Húsvétkor, ideje elgondolkodni azon is, milyen más, a menühöz illő vagy csak azt kiegészítő ételeket készítsünk. Nálunk az egyik fő fogás a sörben érlelt csülök lesz, mellé citromos-tormás krumplisalátát adok. A sonkatál és tojáskrém alap, de ott van még a reggeli, a vacsora, és egy kis kalács is jól jönne.

Spenótos tojásreggeli - casserole recept

Tojásos casserole reggelire

Ha Húsvét, akkor tojás! Rántottával indítani a napot mindig nagyszerű, de ezt bármelyik hétvégén megtehetjük. Most mégis egy ünnepi alkalom következik, ezért a tojás elkészítésének egy látványosabb módját választom. A casserole elnevezés a francia “saucepan” szóból ered. Ez egy olyan nagy, mély tálat jelent, melyet egyaránt használnak sütőben való sütéshez és szervírozáshoz - az ételt tehát nem kell külön tányéron tálalni. Ebben az edényben a tetején picit megpirított étek nagyszerűen mutatnak az asztalon. Habár az angolszász konyhában hússal, zöldségekkel, tésztával vagy rizzsel készítik a casserole-t, én most találtam egy tojásos verziót, amelyet ki is próbáltam: megmérettetett, és igen jónak találtatott!

Karamellás-mandulás rózsakalács recept

Mandulás kalács uzsonnára

Nincs Húsvét kalács nélkül! A frissen, házilag készített fonott vajas kalács illata mámorító, tortaformában sütve pedig csodálatosan néz ki. A gyerekeknek viszont valami izgalmasabbat szeretnék adni, hogy mindenki megfoghassa a saját kalácsát, amit majszolgathat kedvére. Kis formákban sütöm majd a karamellizált mandulás töltelékkel összecsavart omlós tésztát. Ha a sütőformákat vajjal jól kikenem, könnyen kiemelhetik a nekik tetsző darabkákat.

Tavaszi saláta recept

Húsvéti saláta vacsorára

Salátát az enyhülésre! A Húsvéti fogások nem éppen könnyű mivoltukról híresek. A nagy családi banzáj után jól esik egy könnyű saláta levezetésképpen, tavaszi zöldségekkel, sárgarépával és persze tojással megspékelve. Érdemes a piacon fellelhető összes szépségből, azaz retekből, újhagymából, medvehagymából és csodás salátákból jól bevásárolni. Nemcsak a salátában mutatnak majd szépen, hanem az ünnepi tálak díszítésében is nagy szerepet kaphatnak.

Jövő héten a maradék sonkából és tojásból készítek vadonatúj étkeket, addig is tervezgessük, miként egészítjük ki a Húsvéti menüt!

Gréti

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...