10 jó hely az országban, ahonnan igazán finom húsvéti kalácsot szerezhetsz

Az ünnepnek már azzal is megadhatjuk a módját, ha nem az utolsó pillanatban szerezzük be a húsvéti kalácsot egy szupermarket polcáról magunkhoz ragadva az egyik ott árválkodó darabot. Érdemes körülnézni a kínálatban, mert a megszokott fonott kalácson túl többféle finomság közül válogathatunk. Tíz helyet mutatunk a sztárpékségeken túl, ahol nem nyúlhatunk mellé!

Bejglik, medvehagymás kalács és a többiek a Péklánytól

Sokan olvastuk Zeliska Orsolya írásait korábban. A „Péklány leszek” blog írójából hivatásos péklány lett, aki végül megnyitotta Balatonfüred első kovászos pékségét, ami heti néhány napot még a téli idényben is nyitva tart. A pult tele, húsvétra pedig olyan extrákkal készült, mint a medvehagymás kalács, mákos és diós bejgli, édes vagy sós kalács.

Péklány / forrás

Péklány kézműves pékség

Balatonfüred, Szent István tér 3-5.

Sósak és édesek a Törökbálinti Nagykifliből

Diósdon nagy sikert aratott a Kiskifli, megjelent hát a szomszédos Törökbálinton a Nagykifli. Kubovics Villő és Tichy Róbert tapasztalt vendéglátósok és pékek, rájuk bízhatjuk magunkat húsvétkor is. Vétek innen kovászos kenyér nélkül távozni, az ünnep előtt pedig édeskaláccsal, sóskaláccsal, húsvéti mézeskrémessel és répatortával is készülnek.

A Törökbálinti Nagykifli nemzeti színű kalácsa / forrás

Törökbálinti Nagykifli

Törökbálint, Szabadság tér 25.

Mint a mesében: vadkovászos sós kalács

Ne csak menő kovászos pékségekről és desszertműhelyekről legyen szó: Törökbálint után egy ugrásra irány Diósd külvárosa. A Mesésben pörögnek a villásreggelik, sülnek a nápolyi pizzák, emeletes kézműves burgerek magasodnak és igazi gourmet hot dogok készülnek (többek között), egyszóval csupa közönségkedvenccel várják a helyieket és az autósokat. Ha csatlakoztok a húsvéti csomagrendelőkhöz, méretes BBQ mézes füstölt sonka, fermentált retek, vízitormás majonéz, medvehagymapesztó, füstös házi tojás, vadkovászos kenyér és sós kalács is lapul majd a kosárban.

Mesés Diósd Étterem

Diósd, Homokbánya utca 70.

Földvár felé – Félúton Pékség

Bródy János Földvár felé félúton című dala juthat eszünkbe. A velencei Tekergő Étterem épületét keressük, itt működik a Félúton – még a mostani nem éppen főszezonban is – heti öt napon, egésznapos nyitvatartással. És mint tudjuk, Velence a “kis Balaton”, ahol egyre jobb vendéglátóhelyek bukkannak fel az utóbbi években. A Félúton húsvéti pakkal készül, amibe a sós és édes kalácson kívül füstölt tartja, házi kenegetősök és Mayer-szörp kerül. Félúton beugrani is ér!

Félúton / forrás

Félúton Pékség

Velence, Sukorói út

Olga Desszertműhely

Kedvesen cukorkaboltnak nevezi Staub Olga a desszertműhelyét. Bács-Kiskun vármegyében, Szalkszentmártonon járunk, ahol nem csak az alig 2800 fős településnek süti a szépséges édes és sós finomságokat a cukrászlány: híre ment a környéken Olga desszertműhelyének. Húsvétra sima és medvehagymás kaláccsal, csoki-vaníliás kuglóffal, túrós-snidlinges pogácsával, répatorta mousse-szal és egy sereg tavaszköszöntő finomsággal tankolhatunk fel Olgánál.

Olga / forrás

Olga Desszertműhely

Szalkszentmárton, Béke utca 22/a

Nyuszikalács egy régivágású műhelyből: Kaposmérői Pékség

A Kaposmérői Pékség nem a kovászos újhullám szülötte, de a környék kedvelt péksége Somogyban. A húsvétra hatféle kaláccsal készülnek: süteménytésztából formázott báránnyal, nyuszikaláccsal, hagyományos fonott kaláccsal, sós-szezámmagos kaláccsal és diós, csokis, mákos “Hirős kaláccsal”.

Kaposmérői Pékség

Barcs, Köztársaság u. 2.

Tótkomlós, édes élet, Édes Ízek

Békés az ország éléskamrája, de nem csak Békéscsabán, Gyulán és Újkígyóson készülnek isteni finomságok. Tótkomlóson nincs is jobb, mint egy kis városnézés után elmerülni a Rózsa Fürdő medencéiben, majd kikötni az Édes Ízekben. Ez a cukrászda küllemében nem követi a kötelező városi trendeket, de egy igazi újhullámos hely, ahol nagy műgonddal, “igazi” alapanyagokból készülnek a finomságok. A sima és csokis kalács mellett mézeskalácsra is lehet jelentkezni!

Édes Ízek / forrás

Édes Ízek Cukrászda

Tótkomlós, Szexty György u. 1.

Helló Gazdagrét, Helllo Vino Bistro

A gazdagrétiek bírják a Helllo Vinót, ez ugyanis tényleg egy olyan hely, ahol nem akarnak ráerőszakolni egy vendéglátói stílust a vendégekre, hanem csupa közönségkedvenc dolgot csinálnak. Laza konyhát visznek jóféle burgerekkel és sok-sok csemegével a friss tepertőtől a házi süteményekig. Húsvétra várják a rendeléseket a sima kalácson túl mákossal, csupacsokissal, narancsos-csokissal, fahéjas-szilvással is – és teljes delikáteszkínálattal.

Helllo Vino Bistro

Budapest XI. kerület, Rétköz u. 45b.

Minikalács és sok-sok süti – Cake by Diana

A XVI. kerület gyöngyszeme a Cake by Diana, ez a műhellyel igen, de cukrászüzlettel nem rendelkező újhullámos desszertező. Csodálni valóan szépséges torták és sütemények születnek a titokzatos Diana keze alatt, aki szerepelni kevésbé szeret, a formatortáit azonban szívesen megmutatja. Az ünnepi dekortorták mellett klasszikus sütemények és kalács is készül a cukrász keze alatt: a húsvéti pakkba például minikalács kerül, mellé citromos pöffeteg, répatorta-golyó, baracklekváros linzer, pisztáciás kekszszalámi, tiramisugolyó és málnás fehércsokis keksz.

Cake by Diana / forrás

Cake by Diana

Boldog mindenmentes húsvétot! Tibidabo Pékség

A Tibidado Pékség neve jól cseng azok fülében, akik bármilyen okból a glutén-, tej-, rizs-, kukorica-, burgonya- és szójamentes pékárukat keresik. Mindemelett adalékanyamentesen is dolgozik a Dohány utcai zsinagógától pár perc sétára fellelhető pékség, ahol a búza és rozs helyett a ​​hajdina-, a köles-, a bambuszrost- és útifűmaghéj-liszt a menő. Húsvétra többek között kakaós kalácsot, bejgliket, brióst kínálnak.

Tibidabo / forrás

Tibidabo Pékség

Budapest VII. kerület, Dohány u. 7.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Félúton Pékség / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban sincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...