A hidegkonyhai készítmények, azaz hidegtálak minden fontosabb ünnepen megjelennek a magyarok asztalain, hiszen miféle karácsony, szilveszter, húsvét vagy lakodalom állná meg a helyét töltött és kaszinótojás, sonkatekercs, kocsonya vagy franciasaláta nélkül? Semelyik!
Ezúttal a színes-tavaszias húsvéti hidegtálakat vesszük sorra: némelyik klasszikus, némelyik pedig újhullámos formát öltött. Kínálunk hagyományos franciasalátát és kaszinót, de extra currys töltött tojást, parmezános sonkatekercset és sonkaterrine-t is aszpikban, válasszatok!
A hidegtálakért kattintsatok ide:
Nyerő kaszinótojás: az ünnepek elmaradhatatlan ékessége a kaszinótojás, amely bármilyen más hidegtálat lepipál. Mutatjuk, mi hogyan készítjük. Franciasaláta-ágyon tálaltuk, ahogy azt illik! Recept itt.
Sonkatekercs: A sonkatekercs az egyik legnépszerűbb hidegtálszereplő, és egyébként nem csak húsvétkor érdemes készíteni. Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek, recept itt!
Zöldséges-tojásos aszpik: a csinos kis kupolák a Lusztig-Csigó-féle Hidegkonyha c. könyvből származnak. Nem rövid és elég pepecs munka, de mindenkinek ajánljuk kipróbálásra, például most, húsvétkor. Recept itt!
Franciasaláta: a húsvéti asztal egyik nélkülözhetetlen zöldségkörete a franciasaláta. A legtöbben mirelit zöldségkeveréket vesznek, vagy készen vásárolják a salátát valamelyik szupermarket csemegepultjából. Mi viszont most egy saját készítésű, üde tavaszi verziót hozunk házi majonézes tartárral és friss, ropogós zöldségekkel. Higgyétek el, nem tart órákig összedobni! Recept itt!
Currys töltött tojások: kicsit fel akartuk dobni a repertoárunkat, és a hagyományos kaszinótojás helyett ezt a színpompás töltött tojást készítettük – ízéért a curry és kurkuma, színéért pedig a cékla a felelős. Látványos és üde színfoltja lesz a húsvéti vacsoraasztalnak. Recept itt!
Aszpikos sonkaterrine: csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így kicsit könnyebb lesz a húsvétunk. Recept itt!
Rántott-töltött tojás: a következő recept bizony nem elírás, és nem is rántotta. Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel. A húsvéti asztalon remekül fog mutatni, színes és mutatós kis falatka. Recept itt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség: