A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén (április 2-3).
Az esemény házigazdája a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha.
Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatod, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatod. Ha a pluszkilók miatt aggódsz, ne tedd, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat legyalogolhatod. Amennyiben bicepszre is dolgoznál, elő a selfibotot, keressük ugyanis a legjobb páros portrét. Ezen, te, mint vendég, és egy stílusos séf kell, hogy szerepeljetek.
Ne hagyd ki!
Ha fotódat #svetface hashtaggel feltöltöd az Instagramra, már be is neveztél a 'legjobb vidéki arc' vetélkedőre, amelynek főnyereménye mi más is lehetne, mint egy stílusos vidéki étteremlátogatás.
Következzen egy kis kedvcsináló videó
A rendezvényen résztvevő SVÉT-tagok, melyek egy-egy helyi portán ütnek tanyát:
⦁Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
⦁Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
⦁Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban
⦁Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
⦁Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
⦁VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán
⦁Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet
⦁Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
⦁Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
⦁Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
⦁Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012. februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
Dátum:2016. Április 2-3. (húsvét utáni hétvége)Helyszín:Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidékHázigazda:Palkonyha Lakásétterem és GasztroműhelyFizetőeszköz:kupon online elővételben (a falu ATM-mentes övezet!)További programok:zenei- és kultúrszínpad, sonka-workshop, falusi mozi, chill terasz a Palkonyha Pódiumon
2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.
Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.
Aki járt már török gyorsétteremben (vagy neadjisten Törökországban), garantáltan találkozhatott ezzel az ikonikus, sárgás levessel. Azonnal átmelegíti az embert, kellemesen fűszeres, ...
A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, hogy még időben beszerezzük a menüsor alapanyagait. A lazac az ünnepi asztal éke lehet, ráadásul egészséges is. Az Aldi pedig nem fukarkodik, ha a méretről van szó, de természetesen máshol is lesz halakció!
Sütik nélkül nincs karácsony, nemde? Ha azonban nem szeretnénk túlenni magunkat, mert figyelünk a vonalainkra, érdemes tisztában lenni azzal, mennyi kalóriát tartalmaznak az egyes édes kedvencek.
Az aszalt szilva nemcsak különleges és finom alapanyag, melyet magában vagy húsokba töltve és megsütve imádunk, de több okból is támogatja a testünket. Főleg, ha emésztésről van szó!
Ezúttal egy 100 éves nőt figyeltek meg a kutatók, és elárulták, melyik az a fogás, ami nagy valószínűséggel hozzájárult ahhoz, hogy meghosszabbítsa az életét.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...