Egyél bőven a húsvéti tormából – Egészségesebb, mint hinnéd

Reszelve vagy gyalulva, tejszínnel vagy ecetesen, boltból vagy házilag. Mindegy, milyen formában, a húsvéti asztal kötelező eleme a torma. Ez a különleges gyökérzöldség nem csupán finom, egészséges is.

A húsvéti reggeli nem az igazi sonka, kalács főtt tojás és torma nélkül. Ezt a csípős gyökérzöldséget leginkább főtt húsok mellé vagy saláták ízesítésére használjuk. A keresztesvirágúak rendjébe tartozó növény a brokkoli és a káposzta közeli rokona. Bár a legtöbben fűszernövényként tekintenek rá, a torma hatékony gyógynövény is, tele értékes hatóanyagokkal. 

Nézd meg galériánkban, mi mindenre jó a torma!

Forrásunk volt.


Még több egészséges alapanyag:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a válasz, miért kínálnak vizet a kávé mellé: ez...

A kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.