Egyél bőven a húsvéti tormából – Egészségesebb, mint hinnéd

Reszelve vagy gyalulva, tejszínnel vagy ecetesen, boltból vagy házilag. Mindegy, milyen formában, a húsvéti asztal kötelező eleme a torma. Ez a különleges gyökérzöldség nem csupán finom, egészséges is.

A húsvéti reggeli nem az igazi sonka, kalács főtt tojás és torma nélkül. Ezt a csípős gyökérzöldséget leginkább főtt húsok mellé vagy saláták ízesítésére használjuk. A keresztesvirágúak rendjébe tartozó növény a brokkoli és a káposzta közeli rokona. Bár a legtöbben fűszernövényként tekintenek rá, a torma hatékony gyógynövény is, tele értékes hatóanyagokkal. 

Nézd meg galériánkban, mi mindenre jó a torma!

Forrásunk volt.


Még több egészséges alapanyag:

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...