Örömködhetünk, mert olcsóbb lesz a tojás húsvétkor

Bár a sonka árát megkönnyezhetjük, szerencsére a tojást olcsóbban szerezhetjük be húsvétra.

Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, így a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak hozzá. Ez részben annak köszönhető, hogy a takarmányköltségek kedvezően alakultak, így a termelés költségszintje jelentősen mérséklődött tavalyhoz képest. Szerencsére ezt a fogyasztói árakon is érezni lehet majd – írja az Agroinform.hu.

Örömködhetünk, mert olcsóbb lesz a tojás húsvétkor

Amiatt sem kell aggódnunk, hogy elegendő lesz-e tojás, hiszen a hazai termelők képesek alkalmazkodni az ilyenkor megnövekvő igényekhez.

Helyi szinten azonban nem zárhatók ki napi szintű hiányok, így célszerű lehet időben, 1-2 héttel húsvét előtt már megvásárolni a szükséges mennyiséget.

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Currys töltött tojások

Ha csak egy fogást készítenél húsvétra, akkor EZ legyen az, mert szerintünk ez lesz a idei sláger, kinézetre és ízvilágra is. Kicsit fel akartuk dobni a repertoárunkat, és a ...

Bár most csökken, hosszútávon elkerülhetetlen a tojás árának emelkedése. A takarmányköltségek csökkenésével ugyan csökkentek, de az eszközbeszerzések, mind az energia- és munkabérköltségek is drágulnak majd a jövőben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...