Mindjárt itt van az ünnep, így természetes, hogy minden vendéget le akarunk majd nyűgözni egy hangulatos húsvéti terítékkel. Siessünk, már nincs sok időnk kitalálni, hogy melyik stílus legyen a befutó!
Engedjük be a napfényt
Adjuk meg a módját a húsvéti reggelinek: vegyük elő a legszebb porcelánjainkat és a legszínesebb asztalterítőnket.
Abban a szobában terítsünk meg, ahová a legtöbb napfény süt be, és mindenből válasszuk a lehető legszínesebbet vagy leggiccsesebbet a vad, de vidám összképért.
Szimplán szép
Nem kell keverni a különböző színeket, építsünk egyetlen árnyalatra, de mindig ügyelve a szezonhoz leginkább passzolókra. Használjunk természetes kiegészítőket: ne pakoljuk tele az asztalt műanyaggal, ügyeljünk a környezettudatosságra is.
Ne essünk túlzásokba
Az a legszebb szín a húsvéti terítékben, amelyik be tud olvadni a térbe. Inspirálódjunk a természetből a terítőtől kezdve a hímestojásig, és a szezon legszebb virágait helyezzük az asztal közepére.
Be is vadulhatunk
Ugyan miért kéne ragaszkodnunk a konvenciókhoz?
Ez a mi otthonunk, úgyhogy úgy dekorálunk, ahogy a kedvünk tartja. A tavaszi pasztell árnyalatok mellett nyugodtan használjunk aranyat és ezüstöt is, és mixeljük őket a hagyományos megoldásokkal.
Keverjük a színeket
Csodálatosak a monokróm dekorációk, de húsvétkor és tavasszal érdemes egy kicsit csavarni rajtuk és színt vinni beléjük a komor tél után. Játsszunk a terítékkel, evőeszközökkel, tányérokkal és gyertyákkal, középre pedig mindenképpen tegyünk egy hatalmas csokor virágot.
Valami extra
Érdemes a legegyszerűbb terítéket egyetlen különleges elemmel feldobni. Ha például asztali futó helyett műfüvet használunk, akkor garantáltan mindenkinek meglepetést okozunk majd, és ráadásul nagy erőfeszítést sem kell tennünk.
Tavaszi ébredés
Felejtsük el a szokásos „tavaszt ünneplő” pasztellszíneket és merész élénk árnyalatokat. Az üvegpoharak és a fatálak mixelése különleges hangulatot kölcsönöz majd a húsvéti asztalnak, főleg, ha a kertben terítünk meg – engedjük el magunkat, és a dekoráción agyalás helyett inkább csak élvezzük a jóidőt.
Vintage elemek
Tegyünk egy kis időutazást a nagymamától örökölt evőeszköz-, tányér- és pohárkészlettel. Bár ezek régi dolgok, ugyanolyan elegánsak (sőt néha sokkal jobban), mint bármi, amit ma veszünk, mégis nagyobb eszmei értékkel bírnak, és öröm lesz evés közben a régmúlt időkön nosztalgiázni.
Aranyozott részletek
Az arany nemcsak a karácsonyi asztalra való: az év bármelyik szakaszában elővehetjük.
Az apró aranyozott részletek a gazdagság és luxus érzetét csempészik a húsvéti reggeli terítékébe.
Édes élet
Töltsük a mini cukor- és csokitojásokat kis kedves, de egyszerű tálkákba. Így aztán biztos nem fog fájni a fejünk, ha minden évben más stílusú dekorációt szeretnénk felvonultatni, mert az ideinek még csak helyet sem kell keresnünk az ünnep elmúltával.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több lakberendezés: