9 inspiráló ötlet, amivel feldobhatod a húsvéti terítéket

Maradhatunk a hagyományoknál a pasztellszínek keverésével, hímestojásokkal és nyuszi motívumokkal, de szerencsére minden teljes mértékben rajtunk múlik, így nyugodtan megmutathatjuk a művészibb oldalunkat is.

Mindjárt itt van az ünnep, így természetes, hogy minden vendéget le akarunk majd nyűgözni egy hangulatos húsvéti terítékkel. Siessünk, már nincs sok időnk kitalálni, hogy melyik stílus legyen a befutó!

Engedjük be a napfényt

Adjuk meg a módját a húsvéti reggelinek: vegyük elő a legszebb porcelánjainkat és a legszínesebb asztalterítőnket.

Abban a szobában terítsünk meg, ahová a legtöbb napfény süt be, és mindenből válasszuk a lehető legszínesebbet vagy leggiccsesebbet a vad, de vidám összképért.

Porcelán

Szimplán szép

Nem kell keverni a különböző színeket, építsünk egyetlen árnyalatra, de mindig ügyelve a szezonhoz leginkább passzolókra. Használjunk természetes kiegészítőket: ne pakoljuk tele az asztalt műanyaggal, ügyeljünk a környezettudatosságra is.

Fészek

Ne essünk túlzásokba

Az a legszebb szín a húsvéti terítékben, amelyik be tud olvadni a térbe. Inspirálódjunk a természetből a terítőtől kezdve a hímestojásig, és a szezon legszebb virágait helyezzük az asztal közepére.

Letisztult dekor

Be is vadulhatunk

Ugyan miért kéne ragaszkodnunk a konvenciókhoz?

Ez a mi otthonunk, úgyhogy úgy dekorálunk, ahogy a kedvünk tartja. A tavaszi pasztell árnyalatok mellett nyugodtan használjunk aranyat és ezüstöt is, és mixeljük őket a hagyományos megoldásokkal.

Fénylő

Keverjük a színeket

Csodálatosak a monokróm dekorációk, de húsvétkor és tavasszal érdemes egy kicsit csavarni rajtuk és színt vinni beléjük a komor tél után. Játsszunk a terítékkel, evőeszközökkel, tányérokkal és gyertyákkal, középre pedig mindenképpen tegyünk egy hatalmas csokor virágot.

Tulipánrengeteg

Valami extra

Érdemes a legegyszerűbb terítéket egyetlen különleges elemmel feldobni. Ha például asztali futó helyett műfüvet használunk, akkor garantáltan mindenkinek meglepetést okozunk majd, és ráadásul nagy erőfeszítést sem kell tennünk.

Színpompás

Tavaszi ébredés

Felejtsük el a szokásos „tavaszt ünneplő” pasztellszíneket és merész élénk árnyalatokat. Az üvegpoharak és a fatálak mixelése különleges hangulatot kölcsönöz majd a húsvéti asztalnak, főleg, ha a kertben terítünk meg – engedjük el magunkat, és a dekoráción agyalás helyett inkább csak élvezzük a jóidőt.

Irány a szabadba

Vintage elemek

Tegyünk egy kis időutazást a nagymamától örökölt evőeszköz-, tányér- és pohárkészlettel. Bár ezek régi dolgok, ugyanolyan elegánsak (sőt néha sokkal jobban), mint bármi, amit ma veszünk, mégis nagyobb eszmei értékkel bírnak, és öröm lesz evés közben a régmúlt időkön nosztalgiázni.

Vintage

Aranyozott részletek

Az arany nemcsak a karácsonyi asztalra való: az év bármelyik szakaszában elővehetjük.

Az apró aranyozott részletek a gazdagság és luxus érzetét csempészik a húsvéti reggeli terítékébe.

A turpisság a részletekben rejlik

Édes élet

Töltsük a mini cukor- és csokitojásokat kis kedves, de egyszerű tálkákba. Így aztán biztos nem fog fájni a fejünk, ha minden évben más stílusú dekorációt szeretnénk felvonultatni, mert az ideinek még csak helyet sem kell keresnünk az ünnep elmúltával.

Édességgel kiegészítve

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több lakberendezés:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...