A nosztalgikus húsvéti fasírtgolyó, ami magvas köntösében téged is rabul ejt

Húsvétkor nem csoda, ha roskadásig megtelik az asztal ízletesebbnél ízletesebb hidegtálakkal és húsos fogásokkal, ez az ünnep ugyanis a negyvennapos böjt végét is jelenti. Ha egy könnyen elkészíthető, laktató, és számos étel mellé passzoló húsfélére vágysz, ezzel a fasírtgolyóval biztos sikert aratsz!

Ugyan az év melyik napján ne esne jól egy ropogós kabátba burkolt, belül puha és ízletes fasírtgolyó? Ezeket a generációk óta népszerű húsos kis labdákat hétköznapokon és ünnepekkor egyaránt szívesen falatozzuk, az újítás viszont – csak úgy, mint a legtöbb ételnek, ennek a fogásnak sem árt. Idén húsvétkor nemcsak a sonka, de a fasírt is megérdemli, hogy rivaldafényben legyen, ünnepi ruháját pedig ezúttal a zsemlemorzsa mellett több ízletes magféle is díszíteni fogja!

A sokmagvas fasírtgolyó receptjét itt találod!

Ennél a receptnél nem nagyon kell eltérni a már megszokott alapanyagoktól.

A következőkre lesz szükséged:

250 g darált marhahús, 250 g darált sertéshús, 1 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 1 nagy db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 evőkanál majoranna, 1 evőkanál olívaolaj, 100 ml napraforgó olaj (sütéshez), 200 g zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál napraforgómag

A kétféle darált húst egy nagy tálba rakjuk, hozzászórjuk a zsemlemorzsát, a nagyon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, egy egész tojást, az olívaolajat, és beízesítjük a fűszerekkel.

Alaposan összedolgozzuk, ha szeretnénk, hagyhatjuk állni a hűtőben 25-30 percet vagy akár egy egész éjszakát is.

A sokmagvas fasírtgolyó receptjét itt találod!

A masszából diónyi golyókat készítünk (nedves kézzel érdemes), majd megforgatjuk őket a magvakkal elkevert zsemlemorzsában. Az olajat felforrósítjuk, és a fasírtokat szép aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük őket.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Bármilyen körettel, savanyúsággal vagy akár szendvicsbe is remekül illenek.

Ugye, hogy nem is nehéz? Bár azt hinnénk, nem lehet nagy a különbség sima és sokmagvas fasírt között, az enyhén pirított magvak egészen új ízt adnak a húsgolyóknak, így érdemes kipróbálni ezt a receptet húsvétkor, garantáljuk, hogy szeretni fogja a család!

A sokmagvas fasírtgolyó receptjét itt találod!

A teljes receptért kattints ide, és mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a húsvéti receptek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek