A tökéletes húsvéti répatortamuffin mascarponekalapot kapott

Nagy a húsvéti pörgés? Könnyed és egyszerű desszertet szeretnétek? Álljon itt ez a puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel, aminek garantáltan akkora sikere lesz, hogy állandó lesz a repertoárotokban.(x)

A répatorta az egyik legnépszerűbb húsvétváró finomság, amit mi most muffinformában álmodtunk meg, így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül, de a csábító látvány és a fűszeres ízkavalkád ugyanúgy megmarad. Szinte percek alatt összeállítható a tészta, hűlés után nem sokkal pedig már lehet is díszíteni és tálalni.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet ITT találjátok!

Muffin tészta

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat egy tálban jól habosítsuk ki a barna cukorral, majd apránként csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. A répákat tisztítsuk meg, és reszeljük le kis lyukú reszelőn. Keverjük hozzá a a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a darált dió, az apróra vágott kandírozott gyömbér és egy narancs reszelt héja.

Egy muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, a tésztát töltsük habzsákba, így egyszerűbben tudjuk adagolni (de használhatunk kanalat is). A formákba 3/4-ig töltsük a masszát, mert a sütik meg fognak emelkedni. Kicsit csapkodjuk meg a formát, és sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután elkészültek, fordítsuk le a tepsit, és hagyjuk fejjel lefele kihűlni őket, így lapos lesz a felületük, és szépen elterül majd rajtuk a krém.

Mascarponekrém

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és tejszínnel habosítsuk ki, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés zselatin fixet. Amíg a muffinok hűlnek, addig a krémet rakjuk a hűtőbe dermedni, majd tegyük habzsákba, és kedvünk szerint dekoráljuk meg vele a muffinok tetejét, tetszőleges csillagcsővel. Mi egy-egy nagyobbacska halmot nyomtunk. Befejezésül szórjuk meg darált dióval, narancshéjjal, és kandírozott gyömbérrel díszítsük.

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek