Így változik a kijárási tilalom kezdete és a boltok nyitvatartása az ünnepek után

Gulyás Gergely péntek délután bejelentette, milyen változások lépnek életbe hamarosan, és az is kiderült, hogyan ünnepelhetjük a húsvétot.

A miniszterelnök ma reggeli interjújából már lehetett arra következtetni, hogy húsvétig mindenképpen maradnak a korlátozások, illetve arra is, hogy valószínűleg kitolódik a kijárási korlátozás kezdete, és boltok nyitvatartása is megváltozik az ünnepek után.

A jelenlegi számok mellett nyitás nem engedhető meg, húsvétig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások, közölte pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely

– közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Péntek délután Gulyás Gergely megerősítette a feltételezéseket, és bejelentette, milyen új szabályok lépnek életbe húsvét hétfő után néhány nappal:

  • a kijárási tilalom este 10 órára módosul, és hajnali 5 óráig tart
  • az üzletek hajnali 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva
  • valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy csak egy vásárló tartózkodhat 10 négyzetméterenként
  • a szolgáltatásoknál a március 8-a előtt életben lévő szabályokra fognak visszatérni
  • az iskolák április 19-én nyitnak meg

Gulyás arra kért mindenkit, ezt a néhány hetet még bírja ki, és tartsa be a szabályokat.


Még több koronavírussal kapcsolatos cikkünk:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...