Egy sós és egy édes palacsinta, valamint az egyik legfinomabb olasz töltött tészta, ezekre számíthatsz, ha tovább görgetsz. Mindkét palacsintába zöldség kerül, mégis az egyiket húsvéti tortaformába építjük, a másikhoz pedig egy pikáns, zöldfűszeres mártogatóst ajánlunk, már csak ezek miatt is érdemes lenne velünk tartanod, de itt még nem állunk meg. Ekkor jön a lángos- és pizzakedvelők gyöngye: a délvidéki fűszerezésű pizzatésztába fehér húsú halat rejtünk. Mindezeket most húsvétkor érdemes lesz kipróbálnod neked is!
Zöldborsós palacsinta mentás-zöldfűszeres joghurttal
Szuperfriss, tavaszias, zöldborsós palacsinták, amelyeket érdemes most húsvétkor is elkészíteni! A zöldborsós tészta és a zöldfűszerektől illatozó, görög joghurtos mártogatós nagyon jó kombinációt alkotnak. Reggelire, uzsonnára, vacsorára, nagyszerű fogás kicsiknek, nagyoknak.
Panzerotti - töltött, kelt batyu
Igazi olasz húsvéti recept: egy izgalmas töltött batyu, ami kicsit hasonlít a töltött lángosra, de nem olajban sütik. A tészta összetevőit, illetve kinézetét tekintve pedig olyan, mint egy összehajtott pizza, vagyis mini calcone. Sokféle töltelékkel készül, én fehér húsú tengeri hallal és sok finomsággal töltöttem meg. Próbáljátok ki sonkával, tojással, sajttal akár most az ünnepek alatt, vagy bármikor máskor!
Répatortás húsvéti palacsinták
Nem csak húsvétkor, bármikor finomak ezek a tojásmentes, répás palacsinták! Mascarpone-krémmel rétegezve valódi répatortát lehet összeállítani belőlük. Akinek nincs sütője, ez egy nagyszerű ünnepi recept lehet! Ha növényi habkrémet használunk hozzá, akkor vegán vendégeknek is fel tudjuk szolgálni. Hajrá, mind a három fogást próbáljátok ki!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek még: