Három gyorsan elkészíthető fogás, amivel húsvétkor meglepheted a családot

Idén, ha nem is tud összejönni az egész család egy fedő alá, azért próbálunk ugyanúgy kitenni magunkért húsvétkor. Ha kellene még egy-két lenyűgöző, kiegészítő recept, amivel elvarázsolhatod a családod, pillants rá ezekre!

Egy sós és egy édes palacsinta, valamint az egyik legfinomabb olasz töltött tészta, ezekre számíthatsz, ha tovább görgetsz. Mindkét palacsintába zöldség kerül, mégis az egyiket húsvéti tortaformába építjük, a másikhoz pedig egy pikáns, zöldfűszeres mártogatóst ajánlunk, már csak ezek miatt is érdemes lenne velünk tartanod, de itt még nem állunk meg. Ekkor jön a lángos- és pizzakedvelők gyöngye: a délvidéki fűszerezésű pizzatésztába fehér húsú halat rejtünk. Mindezeket most húsvétkor érdemes lesz kipróbálnod neked is!

Zöldborsós palacsinta mentás-zöldfűszeres joghurttal

Szuperfriss, tavaszias, zöldborsós palacsinták, amelyeket érdemes most húsvétkor is elkészíteni! A zöldborsós tészta és a zöldfűszerektől illatozó, görög joghurtos mártogatós nagyon jó kombinációt alkotnak. Reggelire, uzsonnára, vacsorára, nagyszerű fogás kicsiknek, nagyoknak.

Panzerotti - töltött, kelt batyu

Igazi olasz húsvéti recept: egy izgalmas töltött batyu, ami kicsit hasonlít a töltött lángosra, de nem olajban sütik. A tészta összetevőit, illetve kinézetét tekintve pedig olyan, mint egy összehajtott pizza, vagyis mini calcone. Sokféle töltelékkel készül, én fehér húsú tengeri hallal és sok finomsággal töltöttem meg. Próbáljátok ki sonkával, tojással, sajttal akár most az ünnepek alatt, vagy bármikor máskor!

Répatortás húsvéti palacsinták

Nem csak húsvétkor, bármikor finomak ezek a tojásmentes, répás palacsinták! Mascarpone-krémmel rétegezve valódi répatortát lehet összeállítani belőlük. Akinek nincs sütője, ez egy nagyszerű ünnepi recept lehet! Ha növényi habkrémet használunk hozzá, akkor vegán vendégeknek is fel tudjuk szolgálni. Hajrá, mind a három fogást próbáljátok ki!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek