Így varázsold húsvéti hangulatúvá a lakásodat

Ha szeretnéd, hogy ne csak a konyhádat lengje be a húsvéti hangulat, de a lakásodat is, akkor mutatunk pár remek dekorötletet.

A húsvéti készülődés gyakran csak a konyhára terjed ki, pedig a lakás többi pontját is érdemes lehet feldíszíteni. Pár aprócska dekorötlettel könnyedén vidám, húsvéti hangulatot varázsolhatunk a lakásba.

Vázába vele

Csupán egy nagy átlátszó vázára lesz szükséged, amit tele kell pakolj húsvéti, díszes tojással. Utána szurkálj bele néhány virágos ágat vagy barkát, és tedd a lakás egyik központi pontjára, hogy mindenki megcsodálhassa az alkotásodat.

Természetközeli

Fújj ki tojásokat, majd törd be óvatosan a tetejüket. Ezután alkoss belőlük egy kört, majd ragaszd őket össze. Miután kész a tojáskoszorúd, önts mindegyikbe egy kevéske vizet, és tegyél beléjük pár szál virágot.

Nyuszik a falon

Vágj ki kartonlapból nyuszikat, majd vágj egy 10 centiméter hosszú spárgát, és ragaszd a hátuljára. Ezek után ragasztópisztollyal tegyél fel művirágokat, várd meg, míg megszárad, majd akaszd fel.

Húsvéti tojáskavalkád

Szintén átlátszó üvegcsékre lesz szükséged és rengeteg tojásra, a lényeg, hogy minél több legyen mind a kettőből! Tedd a tojásokat az üvegcsékbe, és szórd el őket a lakás különböző pontjain.

A szokatlan

A legnagyobb trend most az, hogy a virágok közé (vagy helyett) friss répát tesznek a vázába. Azért, hogy minél mutatósabb legyen, szintén érdemes átlátszó vázába tenni a csokrot. Ha teheted, válassz olyan répákat, melyeknek megvan a zöldje is.

Sütemény helyett moha és nyuszi

Vegyél elő egy régi süteményes tárolót, és béleld ki mohával. Ezután tedd rá, amit csak szeretnél: gyertyát, tojást, nyuszifigurákat, sőt, akár macaronokat is helyezhetsz rá, amit a vendégek befalhatnak.


Még több húsvéti tartalom:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...