7 nap, 7 étel – húsmentesen könnyítünk a gyomrokon

Erre a hétre, mondanunk sem kell, hogy gyomorkönnyítő fogássokkal készültünk. Egy részük megmentheti az esetleges ünnepi maradékokat, a többi viszont vega/vegán recepttúrájával a Veganuár szabályaiba is beillik!

Így karácsony és szilveszter után, január elején (illetve, ha tartjuk a Veganuárt, akkor egész hónapban) jólesik nekünk néhány húsmentes recept, mert az emésztésünkön nem árt könnyíteni, amellett, hogy a Földnek is jót teszünk, ha nem fogyasztunk állandóan húst. A hetet ennek szellemében állítottuk össze, maradékmentő és vega illetve vegán fogásokkal teletűzdelve.

HÉTFŐ

Maradékmentő lencsefőzelék fasírt

Maradékmentő lencsefőzelék fasírt, recept a képre kattintva!

Kezdjük az ünnepi lakomák utáni hetet egy lencsementő finomsággal, mely remekül illik egy puritán mártogatóshoz, de mehet hozzá rizs vagy egy csupa zöldség főzelék is. A pénz pedig mindig jól jön, amit a lencse elhoz nekünk!

KEDD

Mákos bejgligolyó

Mákos bejgligolyó, recept a képre kattintva!

Ha esetleg megmaradt az ünnepi bejglik egy része, illetve azok száraz végei, vagy kevésbé izgalmas maradványai, akkor rittyentsünk néhány bejgligolyót belőlük! Feltéve, ha még nem unjuk a mákos-diós ízeket...

SZERDA

Jennifer Aniston kedvenc salátája

Jennifer Aniston kedvenc salátája, recept a képen!

A csodás színésznő salátája nemcsak laktat, de húsmentes is, és egy csavarral vegánná varázsolható. A csicseri elhozza a kellő fehérjemennyiséget, de sajttal /vegán sajttal, tejtermékkel is turbózhatjuk. Kerüljön bele minden fonnyadásnak indult zöldség is!

CSÜTÖRTÖK

Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas

Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas, receptért a képre katt!

A megszáradt pékáruk, szomorú serclik, kalácsok, zsömlék és kiflik végállomása lesz ez a kenyérrakottas olaszos ízekben. Egytálétel ebédre, vacsorára, mindenkinek! A húst most tényleg hagyjuk el.

PÉNTEK

Vegán zöldségleves

Vegán zöldségleves, receptért katt!

A pénteket egy vegán zöldséglevessel dobjuk fel, mely akár önmagában is elég lesz, gondoljunk a gyomrunkra! Főzzünk bele minden zöldséget a hűtő alsó szekciójából, és válasszunk bele kedvünkre való levesbetétet, hogy tényleg laktasson!

SZOMBAT

Zöldfűszeres rakott zöldség

Zöldfűszeres rakott zöldség, recept a képen!

Ha szombat, akkor rakottas, de most nem darált hússal, hanem millió zöldséggel. A cukkini mindig elérhető, nem is annyira vészesen drága, de mehet bele krumpli, padlizsán, zeller, paradicsom, répa is! Na meg (vegán) sajt a tetejére.

VASÁRNAP

Grúz diós padlizsántekercsek

Grúz diós padlizsántekercsek, recept a képen!

A maradék darált dió mennybemenetele ebben a grúz tekercsben megy végbe. Vendégvárónak is pazar, ha még mindig akadnak nem látott barátok, de remek ebéd vagy vacsora is válhat belőle, csak készítsünk eleget!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Évkezdő ötletek neked:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...