Húsmentes hétfőt vezetnek be az iskolákban, hogy javítsák a diákok egészségét

Hétfőnként csak húsmentes ételt szolgálnak fel szeptembertől a New York-i iskolák mintegy egymillió tanulójának. 

Bill de Blasio, New York-i polgármester szerint egy kicsit kevesebb hús fogyasztása javítja a diákok egészségét és csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Húsmentes fogások:

Húsmentes scsí

A scsí egy orosz káposztaleves, aminek 1000 változata van, ez egy amolyan "gyors", húsmentes verzió, amit ősszel és télen összedobhatunk a hűtő tartalmából.

Chilis bab hús nélkül

Villámgyors és pofonegyszerű vacsora a jéghideg januárra. A koriander a tejföllel (vagy növényi alapú helyettesítőjével) együtt erősen javallott a tetejére, de akár le is hagyhatjuk.

Brooklyn városrész 15 iskolájában már csaknem egy éve csak vegetáriánus reggelit és ebédet szolgálnak fel hétfőnként - írja az MTI. Ezt a programot terjesztik most ki a teljes városra, 1,1 millió tanulóra.

Ez is érdekelhet!

Legyél te is (alkalmi) vegetáriánus!

Kalifornia több száz állami iskolájában is hasonlóan járnak el. Egy új kaliforniai törvény szerint alapvetően mindig fel kell kínálni egy vegetáriánus fogást.

Az Egyesült Államokban sok gyerek túlsúlyos és gyakran ezzel összefüggésben lévő egészségi panaszoktól is szenved, például cukorbeteg.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...