Nem volt itthon hús, ezért lencséből főztünk bolognait

Erre a lencsére még azok is ránéznek, akik nem húsmentesen étkeznek! Bizony, elkészítettük a klasszikus húsos bolognai ragu lencsés változatát.

A húsmentes bolognai ragu titka nem más, mint a lencse, ami a darált húshoz hasonló állagot kölcsönöz az ételnek. Csupán ezt az egy hozzávalót cseréltük ki, a többi mehet a megszokott módon: zöldségek, vörösbor, passata és persze a jellegzetes olasz fűszerek. Húsmentességéből adódóan elkészíthetjük teljesen vegánként növényi sajttal, vagy vegaként parmezánnal teleszórva. Egy biztos, garantáltan elnyeri majd mindenki ízlését.

Lencsebolognai zellerrel, sajttal és sörélesztőpehellyel megszórva - RECEPT ITT!

Hozzávalók a húsmentes bolognaihoz:

3 ek olívaolaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 nagy sárgarépa, 3 szál zeller, 150 ml vörösbor, 450g passzírozott paradicsom, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, 1 tk oregánó, 1 tk bazsalikom, só, bors, 265g főtt lencse, 100 g sajt (lehet növényi), 150 ml víz, 1 tk élesztőpehely a díszítéshez

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozzuk, és a zellerrel együtt kisebb darabokra szeljük. Egy aprítóban külön mindkét zöldséget összedaráljuk, majd félretesszük. Ezután egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát és a zellert, és tovább pirítjuk őket együtt.

Lencsebolognai zellerrel, sajttal és sörélesztő pehellyel megszórva - RECEPT ITT!

Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, és már egy kicsit összeestek, rájuk önthetjük a vörösbort. Együtt főzzük őket, míg a vörösbor el nem fő.

Következik a passzírozott paradicsom, amit egyből követnek a fűszerek, a rozmaring, a kakukkfű, az oregánó és persze egy kis bazsalikom. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig rottyantjuk a ragut, amíg be nem sűrűsödik.

Lencsebolognai zellerrel, sajttal és sörélesztő pehellyel megszórva - RECEPT ITT!

Utolsóként kerül bele a főtt lencse, amit szépen hozzákeverünk a raguhoz, és 10 percig összefőzünk vele. Ha időközben elfőtt a lé, pótolhatjuk egy kevés vízzel.

Az elkészült lencsés ragu mellé spagettitésztát főzünk, majd sörélesztőpehellyel, vékonyra vágott szárzellerrel és parmezán stílusú növényi sajttal megszórva tálaljuk.

Lesd meg videón, hogy készül:

A lencsebolognai receptjét itt találod. Ha még nem kóstoltad, próbáld ki a receptet, és oszd meg másokkal is!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...