A Nespresso idei nyári újdonságai, a speciálisan jegeskávék készítéséhez tervezett limitált kiadású kávéőrlemények izgalmas jegeskávé-kreációk alapját adták. Az Intenso on Ice kávé teltségét, gabonás és kakaós jegyeit, intenzív, pörkölt lecsengését használta ki receptjeiben Sass Dani, Wonder.Food.Wander, Kisflanc és Zizi kalandjai.
A Leggero on Ice gyümölcsös, citrusos jegyeit, hosszú lecsengését, lágy textúráját pedig Szotyi művek, Kárai Dávid – Íz Huszár, 11 Ground és Breakfastlover Lili kávékölteményei hangsúlyozták. A különleges kávéreceptek összetevői között szerepelt a tonik, a tonkabab, a levendula, a kókusz, a banán, a csokoládé, a keksz és még számos más finomság is.
A jegeskávé-receptverseny során megannyi szavazat érkezett az egyedi jeges receptekre. A bloggerverseny ezüstérmese végül Breakfast Lover Lili és az általa készített Jeges-csokoládés Caffé al Cocco lett. A versenyt Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere és valódi nyári, akár desszertként is fogyasztható kávéja, a Tiramisu Iced Latte recept nyerte. A bloggerek a kapszulák mellett a Nespresso kiegészítőit használták kávékülönlegességük megalkotásához.