Ezért fog minden élelmiszer jelentősen drágulni a közeljövőben

Jelentős mértékű drágulásra számíthatunk idén az alapanyagok árának emelkedése miatt. A közeljövőben nemcsak a hús, de a tejtermékek és még az üdítők is többe fognak kerülni.

Több élelmiszeripari termék is drágulni fog a közeljövőben az alapanyagárak emelkedése miatt, ez derül ki a G7 cikkéből, mely annak nézett utána, minek tudható be az élelmiszerárak növekedése. Mint kiderült, az alapanyagok ára sok esetben 40 vagy 50, egyes esetekben pedig 100 százalékkal nőtt csupán néhány hónap alatt.

A csomagolások ára is nőtt az elmúlt időszakban, az ásványvizek és üdítők mellett a tisztítószerek, tisztálkodószerek is drágábbá válhatnak, a hús-és pékiparban pedig a gabona, valamint a takarmányok árának emelkedése lehet az oka a késztermékek drágulásának is. Mint az a gazdasági portál cikkéből is kiderül, jelenleg több éves csúcson van a zab, a szójabab, a búza és a kukorica ára is, ezek az alapanyagok pedig a pékiparban és a húsiparban is meghatározó tényezői a termékek előállításának.

Arról már a Baromfi Termékek Tanácsa is nyilatkozott, hogy a takarmányárak növekedése miatt a következő időszakban drasztikusan emelkedik majd a szárnyas, legfőképp a csirkehús ára (20-25 százalékos növekedés várható), a takarmányár növekedése miatt viszont a pékáruk, kenyerek, valamint a tejtermékek ára is magasabb lesz, utóbbira a csomagolóanyagok árának emelkedése is hatással lehet.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...