Ezért fog minden élelmiszer jelentősen drágulni a közeljövőben

Jelentős mértékű drágulásra számíthatunk idén az alapanyagok árának emelkedése miatt. A közeljövőben nemcsak a hús, de a tejtermékek és még az üdítők is többe fognak kerülni.

Több élelmiszeripari termék is drágulni fog a közeljövőben az alapanyagárak emelkedése miatt, ez derül ki a G7 cikkéből, mely annak nézett utána, minek tudható be az élelmiszerárak növekedése. Mint kiderült, az alapanyagok ára sok esetben 40 vagy 50, egyes esetekben pedig 100 százalékkal nőtt csupán néhány hónap alatt.

A csomagolások ára is nőtt az elmúlt időszakban, az ásványvizek és üdítők mellett a tisztítószerek, tisztálkodószerek is drágábbá válhatnak, a hús-és pékiparban pedig a gabona, valamint a takarmányok árának emelkedése lehet az oka a késztermékek drágulásának is. Mint az a gazdasági portál cikkéből is kiderül, jelenleg több éves csúcson van a zab, a szójabab, a búza és a kukorica ára is, ezek az alapanyagok pedig a pékiparban és a húsiparban is meghatározó tényezői a termékek előállításának.

Arról már a Baromfi Termékek Tanácsa is nyilatkozott, hogy a takarmányárak növekedése miatt a következő időszakban drasztikusan emelkedik majd a szárnyas, legfőképp a csirkehús ára (20-25 százalékos növekedés várható), a takarmányár növekedése miatt viszont a pékáruk, kenyerek, valamint a tejtermékek ára is magasabb lesz, utóbbira a csomagolóanyagok árának emelkedése is hatással lehet.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...