Az ízletes, omlós rántotthús elkészítéséhez szinte elengedhetetlen, hogy sütés előtt klopfoláson essen át a szelet. A klopfolás lényege, hogy a hús izomrostjait meglazítsuk, ettől lesz omlós a tányérra került frissensült. Adunk egy kis útmutatót, melyik húst hogyan klopfold tökéletesre!
Kattints a galériára a különböző húsklopfolási tippekért!
3. Néhány tipp a klopfoláshoz
A klopfolás művészete igényel némi előkészületet. Ehhez szükséged lesz fóliára, deszkára és egy konyharuhára is, ha nem akarsz nagy zajt csapni. A húst alaposan fűszerezd be, és így terítsd rá a fóliát, ezzel nem csak a ruhádat óvod meg a húslétől, de a fűszer jól beleivódik a húsba. A deszka alá kerüljön a konyharuha, hogy ne szaladjon össze a ház népe arra gyanakodva, hogy konyhai baleset ért. Ezután a deszkára fektetve a fóliába bugyolált húst, óvatosan kezdd el ütögetni, és figyelj, arra, hogy ne legyen túl vékony a hús, mert így sütés közben szét fog szakadni.
4. Ezeket klopfold
Ha hústekercset készítesz, akkor nagyon hálás leszel magadnak, amiért nem spóroltad meg a klopfolás részét az ételkészítésnek. Ezzel biztosan megkönnyíted a hús feltekerését, arról nem is beszélve, hogy sokkal finomabb lesz. Azokat a húsokat, amik kapnak egy kis „feltétet”, mint a Dubarry-szelet, ne kíméld a klopfolástól. Temesvári-szeletnél, bakonyi sertésszeletnél és sarkadi pecsenyénél se sajnáld elővenni a klopfolót.
Ezeket a konyhai trükköket is lesd el: