Hurrá, strandolunk!

Végre itt az igazi strandidő, lehet felpakolni a gyerekeket, és irány a legközelebbi tó vagy strand. Ilyen kalandokra gyerekekkel nem lehet felkészületlenül elindulni.

Be kell pakolni ugye a fürdőruhát, naptejet, törölközőt, ez evidens. Aztán kell még vinni játékokat, vízbe való felfújható labdát, úszógumit, karúszót, vízipisztolyt, a partra kártyát vagy társast, kiskönyvet. Váltásruhát, törlőkendőt, plédeket, napernyőt, babáknak úszópelust, váltáspelust, popsikrémet. A lányoknak fésűt, hajgumit és az összes fürdőruhájukat, mert tuti, hogy ott helyben jut eszükbe, hogy egy másikat akarnak felhúzni. És persze, mindenekelőtt enni- és innivalót.

De mit érdemes ilyenkor bepakolni? Ez függ attól, hogy mennyi időre megyünk a vízhez. Ha egész napra, akkor ugye kellenek szendvicsek, sós és édes rágcsák, gyümölcsök. Amennyiben van hűtőtáskánk, az nagyban megkönnyíti ilyenkor a helyzetünket, mert nem kell attól tartanunk, hogy a csokiba mártott keksz megolvad, a gyümölcs meg szétfolyik.

Érdemes a gyümölcsöket előre megmosni (itt is a hűtőládások vannak előnyben) és feldarabolni olyan méretűre, amit csak gondolkodás nélkül pakolhatnak a kölykök a szájukba. Jó választás a barack, dinnye, magas víztartalmuk miatt jól oltják a szomjat is. De vihetjük a strandra a piros bogyós gyümölcsöket is, végre nincs abból gond, hogy leeszik a ruhájukat, és ha már a fülüktől a köldökükig csupa meggylevesek, csak bevisszük őket a tóba lecsutakolni.

"Hangyás" rudacska

A fotóra nézve nem nehéz kitalálni, honnan az elnevezés. A "nem lehet abbahagyni" kategóriájú ropogtatni való. A recept a Keresztmamámtól származik (karácsonykor, ebéd után, mindig ...

Az édességek tekintetében tényleg hasznos, ha megfontoljuk, hogy minden pillanatok alatt fog elolvadni a napon. Talán elég, ha viszünk egy kis mazsolát vagy száraz kekszet, a strandon úgyis kikunyerálnak majd a gyerekek egy fagyit. Így járhatunk persze a lángossal, palacsintával, gofrival is, nincs ezzel gond, nem vagyunk mindennap a vízparton. Viszont ha inkább a házi kosztra esküszünk, alaposan tárazzunk be szendvicsekből, nincs is finomabb a napon összeérett zsemle-paprika-téliszalámi triónál. Jó szolgálatot tehetnek ilyenkor az otthon sütött tésztafélék is, pogácsák, stanglik, esetleg ropik vagy grissinik.

És persze, mindenekelőtt gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről is. Elsősorban vizet vigyünk, finnyásabb gyerekeknek a gyümölcslevét is érdemes felvizezni ilyen nagy melegben, merészebbeknek pedig jöhet a jól behűtött kovászosuborka-lé.

Omlós citromos keksz

Ha váratlan vendégek érkeznek, akkor mindig ezt a receptet kapom elő, hiszen általában van otthon hozzá minden. A citromot kedvünk szerint bármilyen más ízesítéssel variálhatjuk. Ebből ...

Grissini máshogy

Isteni almás pitét készítettem a férjemnek, de valahogy belekeveredett egy apró dióhéj, amire ráharapott, ezért többet nem evett belőle. Én pusztítom azóta is, mert nagyon finom ...

És ha már mindent bepakoltunk, tele a kocsi csomagtartója, az utastér, netán még a tetőcsomagtartó is, akkor fog leszakadni az ég. Egyébként velünk már olyan is előfordult, hogy minden előkészület nélkül, hazafelé menetben megálltunk a tó partján, fürödtünk fél órát, aztán hazamentünk. Azt is túl lehet élni, még kisgyerekekkel is.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...