McMenemy Márk visszatérő vendég a Nosalty konyhájában, és a kirándulós szendvicsek valódi szakértője. Korábban hozott nekünk tojássalátás, tonhalkrémes és muhammarás szendvicset is, most, a jóidőre hangolva egy kicsit közel-keleti, kicsit mediterrán ízvilágú hummuszt készített, sok zöldfűszert beleaprítva. A krém önmagában is mennyei mártogatós, de szendvicsbe kenve és zöldségekkel kiegészítve laktató főétkezés is varázsolható belőle.
A hummusz talán a legnépszerűbb mártogatós, ami a Közel-Keletről beszivárgott a mi gasztronómiánkba is. Fő alapanyaga a csicseriborsó, amit hagyományosan szezámmagpasztával (tahini), olajjal, citromlével és fűszerekkel turmixolnak össze. Márk verziója egy picit csavar az alaprecepten: tahini helyett mandulavaj került bele, és megspékelte sok-sok finom, friss zöldfűszerrel is. Bazsalikom, petrezselyem, koriander, snidling, ami éppen van otthon, nyugodtan beletehetjük, csak fokozni fogja az ízeket.
Készítsd el Márk valamelyik másik szendvicskülönlegességét:
Mint a legtöbb zöldségkrémet, ezt is pillanatok alatt elkészíthetjük házilag, így nem érdemes a boltban megvenni. Nincs más tennivalónk, mint minden alapanyagot a turmixgépbe tenni, és alaposan kikrémesíteni. Ne feledkezzetek el a fűszerezésről sem, a só-bors ugye alap, de emellett dukál még bele fokhagyma, chili és egy kevés füstölt fűszerpaprika is.
Azonban, mint minden mártogatós, ez sem az igazi akkor, ha nem elég krémes, Márk hummusza viszont a Vénusz Natúr kenőmargarintól krémesen lágy és jól kenhető lett. A margarin és a csicserikrém többi hozzávalója is teljesen tejmentes, így az is nyugodtan fogyaszthatja, aki nem fogyaszt tejterméket vagy állati eredetű alapanyagokat.
A szendvicsbe a hummuszon kívül Márk saját termesztésű zöldségei kerültek, a kovászos kenyérszeleteket pedig először a Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd a muhammarával kente meg.
Tipp: érdemes egy kevés vizet vagy jégkockát is hozzáturmixolni a hummuszhoz, ettől ugyanis még könnyedebb és krémesebb lesz a textúrája!
Zöldségfronton szintén bármi jöhet bele, de jóféle, húsos paradicsomot és salátalevelet mindenképpen ajánlott beletenni. Ha szeretitek a csírákat, akkor pakoljatok bele azt is, de akár sajtot is, a feta például remekül áll a hummusznak.
Nézzétek meg videón is, ahogyan Márk elkészíti ezt a laktató hummuszos szendvicset:
A zöldfűszeres hummuszos szendvics pontos receptjét itt találjátok.
Keress még több Vénusz Natúr kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!