Tömjétek meg a kirándulós táskát McMenemy Márk laktató, hummuszos szendvicsével

Kezd igazán jó idő lenni, így érdemes minél több időt víz mellett tölteni, legyen az folyó-, tó- vagy tengerpart. Ha pedig nincs ötletetek, hogy mit is csomagoljatok a szabadba, akkor próbáljátok ki ezt a szuper és frissítően könnyed, zöldfűszeres hummuszos szendvicset. Laktató és tápláló, és még a meleget is jól bírja, így a természetbe vagy munkahelyi ebédnek is remekül beválik.

McMenemy Márk visszatérő vendég a Nosalty konyhájában, és a kirándulós szendvicsek valódi szakértője. Korábban hozott nekünk tojássalátástonhalkrémes és muhammarás szendvicset is, most, a jóidőre hangolva egy kicsit közel-keleti, kicsit mediterrán ízvilágú hummuszt készített, sok zöldfűszert beleaprítva. A krém önmagában is mennyei mártogatós, de szendvicsbe kenve és zöldségekkel kiegészítve laktató főétkezés is varázsolható belőle.

Márk zöldfűszers hummuszáért katt a képre!

A hummusz talán a legnépszerűbb mártogatós, ami a Közel-Keletről beszivárgott a mi gasztronómiánkba is. Fő alapanyaga a csicseriborsó, amit hagyományosan szezámmagpasztával (tahini), olajjal, citromlével és fűszerekkel turmixolnak össze. Márk verziója egy picit csavar az alaprecepten: tahini helyett mandulavaj került bele, és megspékelte sok-sok finom, friss zöldfűszerrel is. Bazsalikom, petrezselyem, koriander, snidling, ami éppen van otthon, nyugodtan beletehetjük, csak fokozni fogja az ízeket.

Készítsd el Márk valamelyik másik szendvicskülönlegességét:

Mint a legtöbb zöldségkrémet, ezt is pillanatok alatt elkészíthetjük házilag, így nem érdemes a boltban megvenni. Nincs más tennivalónk, mint minden alapanyagot a turmixgépbe tenni, és alaposan kikrémesíteni. Ne feledkezzetek el a fűszerezésről sem, a só-bors ugye alap, de emellett dukál még bele fokhagyma, chili és egy kevés füstölt fűszerpaprika is.

Márk szendvicsét ti is pillanatok alatt elkészíthetitek, teljes receptért katt a képre!

Azonban, mint minden mártogatós, ez sem az igazi akkor, ha nem elég krémes, Márk hummusza viszont a Vénusz Natúr kenőmargarintól krémesen lágy és jól kenhető lett. A margarin és a csicserikrém többi hozzávalója is teljesen tejmentes, így az is nyugodtan fogyaszthatja, aki nem fogyaszt tejterméket vagy állati eredetű alapanyagokat.

A szendvicsbe a hummuszon kívül Márk saját termesztésű zöldségei kerültek, a kovászos kenyérszeleteket pedig először a Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd a muhammarával kente meg.

Tipp: érdemes egy kevés vizet vagy jégkockát is hozzáturmixolni a hummuszhoz, ettől ugyanis még könnyedebb és krémesebb lesz a textúrája!

A kész szendvics 'nyitva' is fogyasztható, receptért katt a képre!

Zöldségfronton szintén bármi jöhet bele, de jóféle, húsos paradicsomot és salátalevelet mindenképpen ajánlott beletenni. Ha szeretitek a csírákat, akkor pakoljatok bele azt is, de akár sajtot is, a feta például remekül áll a hummusznak.

Nézzétek meg videón is, ahogyan Márk elkészíti ezt a laktató hummuszos szendvicset:

A zöldfűszeres hummuszos szendvics pontos receptjét itt találjátok.

Keress még több Vénusz Natúr kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...