Hogyan főzzünk hummusszal?

Sokan kizárólag mártogatós finomságként gondolnak rá, pedig a fűszerekkel házasított csicseriborsóból és szezámpasztából kevert hummuszkrémben rejlő lehetőségek túlmutatnak a szendvicsfeltéteken és salátakísérőkön. (x)

Hummusszal főzni a paprikászsír-tradíciók felől nézve szentségtörésnek, szinte varázslatnak tűnik, pedig hazánktól nem messze, a mediterrán és a közel-keleti országokban komplett fogásokat építenek a selymesen fűszeres krémkeverékre. Az évszázados konyhahagyományok, melyek egyszerre hirdetik az egészségtudatos alapanyag ízét és élettani hasznosságát, láthatóan idehaza is egyre népszerűbbek. Így lehet a kenhető különlegesség az év nagy felfedezettje, amivel Te is elkészítheted kedvenc ételeid újragondolását, vagy kipróbálhatod a generációkat lendületben tartó egzotikus finomságokat is.

Hús helyett és mellett

Tévedés, hogy a hummusz kizárólag a vegánok és vegetáriánusok hóbortja lenne, hiszen számos húsétel, például gyrosvariációk és sültek praktikus kísérője is lehet.

Annál is inkább, mivel a natúr csicseriborsópaszta alapreceptből fakadó citrusossága ellenére is egy visszafogott krémnek számít, amit kedvünkre házasíthatunk fűszerekkel vagy más zöldségpürékkel.

A Magyarországon elérhető hummuszmárkák közül a FANAN termékek családbarát kiszerelésű dobozkáiban nemcsak a fent említett natúr és csípős változatokat, de a wasabival és curryvel kevert krémeket is megtaláljuk, egyszerre szolgálva az egészséget és a fűszeresebb, magyar konyhához szokott ízlést

A helyes megközelítés tehát az, ha a hummuszra egy olyan rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag hozzávalóként tekintünk, ami nagyban megkönnyíti a kiegyensúlyozott étkezés kialakítását.

Hummuszkéregben sült csirke

3 összetevős, gyors és egészséges csirkevacsora, amely hihetetlenül szaftos és lágy csirkemelleket ígér a kéreg alatt. A hummusszal megkent, és a füstölt paprikával megszórt csirke ...

Néhány finom fogás hummusszal

A FANAN termékek konyhakész állapotban várják az éhes szakácsokat, tehát nemcsak főzés után, hanem már a hozzávalók előkészítésénél mártogathatnak. A hummuszt tálalhatjuk hidegen, például saláták mártásaként vagy falafeles fogások mellé, de akár gyrosba töltött formában is. Kipróbálhatod levesek és édességek, például brownie hozzávalóként is. A receptvariációk száma szinte végtelen!

Főzz és mártogass kedvedre a nagy áruházláncok hűtőpolcairól beszerezhető FANAN termékekkel! Termékinformációkért és tálalási javaslatokért látogass el a FANAN weboldalára, Instagram és Facebook-oldalaira!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...