Hogyan főzzünk hummusszal?

Sokan kizárólag mártogatós finomságként gondolnak rá, pedig a fűszerekkel házasított csicseriborsóból és szezámpasztából kevert hummuszkrémben rejlő lehetőségek túlmutatnak a szendvicsfeltéteken és salátakísérőkön. (x)

Hummusszal főzni a paprikászsír-tradíciók felől nézve szentségtörésnek, szinte varázslatnak tűnik, pedig hazánktól nem messze, a mediterrán és a közel-keleti országokban komplett fogásokat építenek a selymesen fűszeres krémkeverékre. Az évszázados konyhahagyományok, melyek egyszerre hirdetik az egészségtudatos alapanyag ízét és élettani hasznosságát, láthatóan idehaza is egyre népszerűbbek. Így lehet a kenhető különlegesség az év nagy felfedezettje, amivel Te is elkészítheted kedvenc ételeid újragondolását, vagy kipróbálhatod a generációkat lendületben tartó egzotikus finomságokat is.

Hús helyett és mellett

Tévedés, hogy a hummusz kizárólag a vegánok és vegetáriánusok hóbortja lenne, hiszen számos húsétel, például gyrosvariációk és sültek praktikus kísérője is lehet.

Annál is inkább, mivel a natúr csicseriborsópaszta alapreceptből fakadó citrusossága ellenére is egy visszafogott krémnek számít, amit kedvünkre házasíthatunk fűszerekkel vagy más zöldségpürékkel.

A Magyarországon elérhető hummuszmárkák közül a FANAN termékek családbarát kiszerelésű dobozkáiban nemcsak a fent említett natúr és csípős változatokat, de a wasabival és curryvel kevert krémeket is megtaláljuk, egyszerre szolgálva az egészséget és a fűszeresebb, magyar konyhához szokott ízlést

A helyes megközelítés tehát az, ha a hummuszra egy olyan rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag hozzávalóként tekintünk, ami nagyban megkönnyíti a kiegyensúlyozott étkezés kialakítását.

Hummuszkéregben sült csirke

3 összetevős, gyors és egészséges csirkevacsora, amely hihetetlenül szaftos és lágy csirkemelleket ígér a kéreg alatt. A hummusszal megkent, és a füstölt paprikával megszórt csirke ...

Néhány finom fogás hummusszal

A FANAN termékek konyhakész állapotban várják az éhes szakácsokat, tehát nemcsak főzés után, hanem már a hozzávalók előkészítésénél mártogathatnak. A hummuszt tálalhatjuk hidegen, például saláták mártásaként vagy falafeles fogások mellé, de akár gyrosba töltött formában is. Kipróbálhatod levesek és édességek, például brownie hozzávalóként is. A receptvariációk száma szinte végtelen!

Főzz és mártogass kedvedre a nagy áruházláncok hűtőpolcairól beszerezhető FANAN termékekkel! Termékinformációkért és tálalási javaslatokért látogass el a FANAN weboldalára, Instagram és Facebook-oldalaira!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...