Hotelszobákba költöztek az éttermek – ötletes összefogás a kétségbeejtő helyzetre

A járvány és a miatta bevezetett korlátozások a vendéglátóipart és szállodaipart érintette a legsúlyosabban, most azonban összefogtak, hogy újszerű megoldással csökkentsék a károkat.

Szállodák vendégek nélkül, és üresen kongó éttermek – a járvány szomorú hozadékai. A vendéglátóhelyek még csak-csak átálltak a házhoz szállításra, hogy enyhítsék a gazdasági károkat, de a szállodák még nehezebb helyzetben vannak utazók hiányában. Most egyesítették erőiket, hogy közösen találjanak megoldást az eddig sosem tapasztalt helyzetre.

A korlátozások értelmében világszerte be kellett zárniuk az éttermeknek, hiszen nem biztonságos egy zárt térben összezsúfolni rengeteg embert a koronavírus miatt, ugyanakkor a kültéri étkezéshez sem túl optimálisak már a körülmények.

Ezért az éttermek és hotelek összefogtak, hogy az éttermi élményt biztonság formában élvezhessék a vendégek: hotelszobákban.

Az üres szobák így ismét funkciót kapnak, miközben a vendégek egy privát térben étkezhetnek, és nem kell a vírus miatt aggódniuk. Philadelphiában például a Walnut Street Cafe egy 65 dolláros menüt – plusz 50 dollár a szoba díja – ajánl “Walnut Suite Café” élmény néven, amit a felette található AKA University City hotelben lehet elfogyasztani.

„Kevés lehetőségünk volt a vendégek kiszolgálására, ezért azt mondtam, próbáljuk meg” - nyilatkozta a Bloombergnek a kávézó társtulajdonosa, Branden McRill, aki arról is beszámolt, hogy az ötlet novemberben jött, amikor betiltották a beltéri étkezést a városban. Az 50 dolláros szobaárért pedig nemcsak az étkezés idejére maradhatnak a vendégek, de akár az éjszakát is szállodában tölthetik, ha valami változatosságra vágynának a saját ágyuk után. McRill elmondása szerint 60 vendéget szolgálnak ki ilyen formán egy este.

Más amerikai városokban is élnek ezzel a módszerrel. A New York híres városrészében, Brooklyn-ban található Le Crocodile étterem 100 dollárért háromfogásos étkezéssel várja a vendégeket a felette működő hotel 13 szobájában, október óta. „Hétvégente gyakran teltházunk van” - mondta az étterem tulajdonosa, Jon Neidich. Ezen felül Bostonban és Minneapolisban is működnek hasonló kezdeményezések.

Neidich még azt is hozzátette, hogy bár szükségből született, de megvan a maga előnye is: ugyan az élmény drágábban jön, de kiszakadást jelent a megszokottból, épp akkor, amikor az embereknek szüksége van valami újszerűre.

„Többet rendelnek, jobb bort választanak” - magyarázta. „A számlák végösszege általánosságban magasabb. Ez azt jelenti, hogy az emberek jól érzik magukat.”

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...