Hosszú Katinka új éttermében bajnoki ízek várnak az ételérzékenyekre is

Hosszú Katinka életében újabb izgalmas fejezet kezdődött, vőlegényével közösen nyitotta meg budapesti éttermét, a koool-t, ahol az egészségtudatos étkezés kerül a fókuszba.

Megnyitott Hosszú Katinka és vőlegénye, Gelencsér Máté közös étterme, a „koool a budapesti Szent István körúton. A többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nemcsak tulajdonosa és ötletgazdája az egészséges életmódot hirdető étteremnek, sportolói karrierjének tapasztalataival, táplálkozási tanácsadóként is részt vett a menü kialakításában. A „koool” víziója, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az egészséges, allergénmentes, glutén-, tej- és cukormentes, mégis változatos és minőségi étkezést a mindennapokban.

Gyorsan elérhető, színes ízvilágú, egészséges ételek a koool-ban

A házhozszállítással is megrendelhető ételek akár az egész heti ebédmenüt is biztosítják azoknak a vendégeknek, akik szeretnének életmódszerűen egészségesebben étkezni. Így, akinek nincs ideje mindennap betérni a Szent István körút 21. hangulatos bisztrójába, napi rendeléssel vagy heteken belül előrendeléssel, egy gyorséttermi menü áráért is hozzájuthatnak a válogatott alapanyagokból készült ételekhez.

Az étterem séfje Móricz Kitti, akit Hosszú Katinka eredetileg saját étrendjének összeállítására kért fel versenyfelkészülései során. A közös munka során megtervezett egészséges menük is inspirálták a koool megnyitását, amelynek célja, hogy nem csak sportolók, hanem szellemi munkát végzők, aktív életet élők számára is könnyedén és gyorsan elérhető, színes ízvilágú, egészséges ételeket kínáljanak akár egész heti előrendeléssel és kiszállítással is.

A koool küldetése nem kevesebb, mint bebizonyítani: az egészséges, tápláló, allergénmentes étkezés hosszú távon is lehet izgalmas, finom és megfizethető, hogy semmit nem kell feladnunk azért, hogy glutén-, tej- és cukormentesen és egészségesen étkezzünk.

Színes és egészséges kínálat

A tudatos és egészséges étkezés számomra „szakmai ártalom”, hiszen minden versenyfelkészülés során oda kell figyelnem mit eszem, ezért jelentős tapasztalatot szereztem a témában. Azt látom, hogy alábecsüljük a közmondást, miszerint az vagy, amit eszel. Nem csak az élsportban számít a kiegyensúlyozott étkezés, hiszen a táplálkozás hat az immunrendszerünkre, a mindennapi teljesítményünkre, sőt a lelki állapotunkra és a pszichénkre is. A saját étkezésemben ezért sem az ízekben, sem az alapanyagok minőségében nem kötök kompromisszumot. Ezt a szemléletet szeretném átadni és elérhetővé tenni mindenkinek” – tette hozzá Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka és Móricz Kitti arra törekedtek, hogy sokszínű és sokízű ételekkel népszerűsítsék az egészséges táplálkozást, szakítva a saláta és grillezett csirkemell monoton világával. Az olimpiai bajnok úszó és a fiatal, dinamikus séf ezért közel egy évig, tesztfőzésekkel fejlesztették az étterem kínálatát Hosszú Katinka saját étkezési tapasztalatira építve. Hosszú Katinka és Gelencsér Máté minden fogást megkóstolt és tesztelt, hogy kialakítsák a koool egyedi és folyamatosan megújuló menüválasztékát.

Desszertekből sincs hiány

A koool csapatában mindenkinek megvan a maga kedvence.

A mostani étlap csak töredéke annak, amivel készülünk. Az én kedvenceim például a desszertek. Kitti a gasztronómia szakértője, minden ételben nagyon erős, de sosem ettem még olyan glutén- és cukormentes édességeket, mint nála, legyen az klasszikus, mint egy karamellás mogyorós csokitorta vagy olyan különlegesség, mint egy nyers répatorta. A választék ízekben, illatokban, textúrában is egyedi

- mesél Katinka az étlapról. 

A naponta változó krémleveseket és raguleveseket követheti például egy mangós lencse saláta tahini öntettel vagy egy parajos, tofu ricottás toast. Az étlapon megtalálhatók a szuperalapanyagokkal készült, sushi rizs, quinoás cukkinispagetti vagy például üvegtészta-alapú bowlok és saláták is. Ezeket akár magunknak is összeállíthatjuk hagyományosabb ízekkel, vagy olyan különlegességekkel, mint az edamame, a kimchi, a nori pehely vagy az enoke gomba, egyedi öntetekkel, mint például a satay vagy a narancsos mustár. Választható proteinforrásban is gazdag a kínálat, a lazac, a fűszeres húsgolyó és a flank steak éppúgy szerepel az étlapon, mint a húsmentes csicseriborsós zabfasírt vagy a tofu. Ezeket különleges köretekkel vagy a napi főzelékkel is kérhetjük. Emellett friss smoothie-k, juice-ok és shotok is kiegészítik a választékot.

Hosszú Katinka a koool-ban

Az étlap különlegességét és frissességét a koool enteriőrje is tükrözi, amely legalább annyira személyes Hosszú Katinka számára, mint az étterem küldetése. A Szent István körút 21. eklektikus belsője két történetet is felidéz: Katinka életútját, az uszodák és klasszikus magyar fürdők stilizált világát, az olimpikon Los Angelesben töltött éveit és a klasszikus épület fénykorát is, amikor a körút a belváros és a Budapesti közösségi élet ütőere volt. A tervező páros mindezt eleganciával és az ételekhez illeszkedő friss színekkel és letisztultsággal ötvözi. 

A koool mind helyben, mind otthon vagy az irodában teljes értékű, zamatos és gyors ételeket kínál. A hosszú távú terv egy teljes napi étrendkínálat ebéddel, vacsorával és másnapi reggelivel, kezdetben azonban menükkel és szabadon összeválogatható ételekkel, vegán és mentes opciókkal, magyar és nemzetközi ízekkel teszik változatossá a kínálatot.

Címlapról ajánljuk

További cikkek