Ha nem bírod a hosszú edzéseket, ez a tipp neked szól

Sokszor hallhatjuk, hogy nem is az a lényeg, mennyit edzünk, inkább az, hogy mennyire hatásosan csináljuk. Nos, a legújabb sportőrület azoknak szól, akik szeretnének rövidebb időráfordítással látványos eredményeket elérni.

Daniel Moore, a Torontói Egyetem izomfiziológiai docense állt elő az úgynevezett „activity snacks” ötletével, amelyről egy tanulmányt is közzétett a Journal of Applied Physiology felületén. Ennek alaptétele az, hogy az evés után végzett mozgás – legyen az egy gyors séta vagy néhány guggolás – segíthet az izomtömeg megtartásában.

Ha nem bírod a hosszú edzéseket, ez a tipp neked szól

Az „activity snacks” tehát egy rövid gyakorlatsorra utal, amit evés után végzünk.

Moore szerint ez a módszer segít az izomtömeg megtartásában, fejlesztésében és minőségének javításában. Ha ugyanis étkezés után használjuk azt, a testünk képes több aminosavat felhasználni az elfogyasztott ételekből. Gondoljunk csak bele: amikor fehérjéket fogyasztunk, azokat a szervezetünk aminosavakra bontja le, amelyek pedig javítják az izmok minőségét és serkentik azok növekedését.

Az anyagcsere egészségének és az izmaink minőségének az a legjobb, ha megelőzzük az étkezések utáni elkényelmesedést

– összegez Moore, aki arra is kitér, hogy ideális esetben az étkezés utáni rövid etapok kiegészítik a már meglévő edzéseinket.

Ezek kéz a kézben járnak egymással. A már meglévő edzésterv követése a legfontosabb, de ha az egyes napokon nem fér bele, akkor ez a legjobb dolog, amivel próbálkozhatunk.

Különösen jól beválhat ez azoknál, akik nem élnek különösebben aktív életet, és emiatt az izomzatuk kevésbé fejlett és egészséges. Ők általában nehezebben bírják a hosszabb edzéseket – vagy akár csak a sétát –, de egy-egy rövid „activity snacket” ők is beiktathatnak. Ezzel pedig hosszú távon megerősödhetnek, és képesek lehetnek nagyobb erőbefektetést igénylő edzések elvégzésére is.

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több mozgással kapcsolatos cikkünk:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!