Ismét hosszabbodnak a korlátozások...lehet, hogy nemsokára szabadulunk?

Ma reggel kiderült, meddig hosszabbítják meg a jelenlegi korlátozásokat. Lehetséges, hogy hamarosan nálunk is megkezdődnek az enyhítések.

Március 15-ig meghosszabbítják a korlátozásokat – derült ki a csütörtök délelőtti kormányinfón. A Gulyás Gergely szerint a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, a számok a következő hetekben várhatóan drámaian növekedni fognak. A miniszter elmondása alapján az elkövetkezendő két hét nagyon nehéz lesz, ugyanakkor hozzátette, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk, de addig indokolt ezeket fenntartani, amíg ez a járványügyi szakértők véleménye.

Hosszabbítják a korlátozásokat

Március 15-ig ezeket a szabályokat kell betartanunk:

  • az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalmat
  • a maszkviselésre vonatkozó szabályozást (az önkormányzatok lehetőséget kaptak annak szabályozására, hogy a hozzájuk tartozó közterületeken előírják-e a maszkviselési kötelezettséget)
  • a közterületi csoportosulások, gyülekezések tilalmát
  • az egyes üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó nyitvatartási és tartózkodási tilalmat

Még több cikk a koronavírusról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...