A magyarok kedvenc horvát városaiban nőtt a Michelin-csillagos éttermek száma

A frissen kiadott Michelin-kalauz Horvátország legkiemelkedőbb gasztronómiai desztinációit mutatja be: ezeket a helyeket érdemes lesz felkeresni az idei nyaralás során. Új csillagok is hullottak a tengerparti országra, ahol immár egy kétcsillagos étterem is található. Az egycsillagos éttermek száma tíz.

Jelenleg Horvátország egy két Michelin-csillagos és tíz egy Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, ami a legjelentősebb és legismertebb gasztronómiai elismerés világszerte. A legújabb Michelin Guide válogatás tegnapi bejelentését követően Horvátország új csillagokat szerzett: a rovinji Agli Amici étterem két csillagot kapott, míg a zágrábi Dubravkin put egy csillagot szerzett. Az éttermek Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zágráb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) és Korak (Jastrebarsko) sikeresen megtartották csillagaikat.

A magyarok kedvenc horvát városaiban is lettek új Michelin-csillagos éttermek

Sokszínű kínálat, helyi és autentikus alapanyagok

Az új Michelin-kalauz a horvát gasztronómia magas színvonalának megerősítése, amely a horvát séfek kreativitásának és szenvedélyének köszönhetően már világszerte elismert, amit a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legutóbbi döntése is megerősített, amikor a gasztronómiai turizmus globális nagykövetévé nevezte ki séfünket, Rudi Štefant.

"A sokszínű kínálat, a helyi és autentikus alapanyagok használata, valamint a horvát ételek gazdagsága miatt sok turista látogat el hozzánk, hisz az eno-és gasztroturizmus fejlesztése is fontos része a stratégiánknak. Gratulálok mindenkinek, aki idén bekerült ebbe a világszerte nagy jelentőségű gasztronómiai kalauzba, és hiszem, hogy évről évre egyre több éttermünk találja meg benne a helyét" - mondta Tonči Glavina, turisztikai és sportminiszter.

Horvátország ma már elismert, magas színvonalú és vonzó úti cél

Ami a Zöld Michelin-csillagot illeti a zágrábi Zinfandel's, a korčulai Konoba Mate és a jastrebarskói Korak éttermek sikeresen megtartották ezt az elismerést. Ezt az elismerést azok az éttermek kapják, amelyek különösen elkötelezettek a fenntartható és környezetbarát gasztronómia iránt.

Egyre inkább elismert úticél

“Horvátország ma már elismert, magas színvonalú és vonzó úti cél, és a Michelin-csillagok megerősítik a horvát gasztronómia kiválóságát és szakácsaink szakértelmét, akik munkájukkal és erőfeszítéseikkel hozzájárulnak vendégeink elégedettségéhez. Úti célként továbbra is szeretnénk kitűnni, és ez a Michelin Guide elismerések legékesebb bizonyítéka. Az a tény, hogy ma Horvátországban összesen 93 étterem viseli az kitüntetés valamelyikét, már dolgozunk azon, hogyan használjuk fel a minőségi gasztronómiát, mint termék és Horvátország, mint úti cél további népszerűsítésére."– mondta Ivana Herceg, a magyarországi Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

A fent említett címek mellett a Michelin a legradi Fakin éttermet is felvette a Bib Gourmand listára. Ma Horvátország 11 Michelin Bib Gourmand étteremmel rendelkezik, melyek elérhető áron kínálnak minőségi ételeket.

Ezenkívül az új elismerések a Michelin-ellenőrök titkos körútjának eredményei a világszerte elismert prominens étteremkalauzban, ahol Horvátország válogatott éttermei is megtalálhatók.

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!

Nosalty

További cikkek