Hortobágyi húsos palacsinta Csabától

Hortobágyit másképpen? Nézd meg Csaba receptjét, Ő hogyan értelmezte újra az oly népszerű magyar előétel receptjét. Ugye neked is tetszik?!

Hortobágyi húsos palacsinta a la Csaba

A kép illusztráció

A húshoz:

  • 35 dkg kicsontozott marhahús
  • 1,5 ek zsír
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 ek koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1,5 dl kókusztej

A palacsintához:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 2 kk só
  • 1 csipet cukor
  • 4 cl olaj
  • 1,5 dl tej

A szószhoz:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 5 rozmaringlevél
  • 1 kk csípős fűszerpaprika
  • 2-3 ek kókusztej

A díszítéshez:

  • 5-6 szem ceruzabab
  • fél lime leve
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A húst darabokra vágjuk.
  2. A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a tejjel lassan felöntve, folyamatosan kevergetve felöntjük. Kicsit pihentetjük, majd kisütjük őket.
  4. A babok végét levágjuk, forró serpenyőben az olívaolajon megfőzzük, a lime levével savanyítjuk, sózzuk, majd félretesszük.
  5. A többi zöldséget a szószhoz apróra vágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük az egészet. A kókusztejjel krémesítjük.
  6. A húst újramelegítjük egy kis kókusztejjel, majd beletöltjük a palacsintákba. A végüket levágjuk, hogy megálljanak egy tányéron.
  7. Mellétesszük a szószt és a lime-os babot, paremzánforgácsot szórunk rá, és azonnal tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...