Hortobágyi húsos palacsinta a la Csaba
A húshoz:
- 35 dkg kicsontozott marhahús
- 1,5 ek zsír
- 1 fej fehér hagyma
- 1 ek koriander
- 1 tk római kömény
- 1,5 dl kókusztej
A palacsintához:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 2 kk só
- 1 csipet cukor
- 4 cl olaj
- 1,5 dl tej
A szószhoz:
- 3 ek olívaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 5 rozmaringlevél
- 1 kk csípős fűszerpaprika
- 2-3 ek kókusztej
A díszítéshez:
- 5-6 szem ceruzabab
- fél lime leve
- 1 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A húst darabokra vágjuk.
- A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
- A palacsintatészta hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a tejjel lassan felöntve, folyamatosan kevergetve felöntjük. Kicsit pihentetjük, majd kisütjük őket.
- A babok végét levágjuk, forró serpenyőben az olívaolajon megfőzzük, a lime levével savanyítjuk, sózzuk, majd félretesszük.
- A többi zöldséget a szószhoz apróra vágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük az egészet. A kókusztejjel krémesítjük.
- A húst újramelegítjük egy kis kókusztejjel, majd beletöltjük a palacsintákba. A végüket levágjuk, hogy megálljanak egy tányéron.
- Mellétesszük a szószt és a lime-os babot, paremzánforgácsot szórunk rá, és azonnal tálaljuk.