Hortobágyit másképpen? Nézd meg Csaba receptjét, Ő hogyan értelmezte újra az oly népszerű magyar előétel receptjét. Ugye neked is tetszik?!
Hortobágyi húsos palacsinta a la Csaba
A kép illusztráció
A húshoz:
35 dkg kicsontozott marhahús
1,5 ek zsír
1 fej fehér hagyma
1 ek koriander
1 tk római kömény
1,5 dl kókusztej
A palacsintához:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
2 kk só
1 csipet cukor
4 cl olaj
1,5 dl tej
A szószhoz:
3 ek olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 zellerszár
5 rozmaringlevél
1 kk csípős fűszerpaprika
2-3 ek kókusztej
A díszítéshez:
5-6 szem ceruzabab
fél lime leve
1 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst darabokra vágjuk.
A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A palacsintatészta hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a tejjel lassan felöntve, folyamatosan kevergetve felöntjük. Kicsit pihentetjük, majd kisütjük őket.
A babok végét levágjuk, forró serpenyőben az olívaolajon megfőzzük, a lime levével savanyítjuk, sózzuk, majd félretesszük.
A többi zöldséget a szószhoz apróra vágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük az egészet. A kókusztejjel krémesítjük.
A húst újramelegítjük egy kis kókusztejjel, majd beletöltjük a palacsintákba. A végüket levágjuk, hogy megálljanak egy tányéron.
Mellétesszük a szószt és a lime-os babot, paremzánforgácsot szórunk rá, és azonnal tálaljuk.
Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...
A húslevesünk pulykából fő és végtelenül gazdag lesz, melengetése után egy hideg főétel, karfiolos tojássaláta kerül terítékre, hogy végül a banános panna cotta hozza el az édes zárást.
Péntek este véget ért a Séfek Séfe hatodik évada, azonban a végeredmény sokak számára nem volt elfogadható: a győztes ellen többen is felszólaltak, a nézők kikiáltották saját dobogósukat.
Ne higgyétek, hogy a következő héten menüajánlat nélkül maradtok! Minden napra melengető, házias, különleges vagy éppen hagyományos recepteket válogattunk nektek, extra krémes egytálételek vagy főzelékek képében. Nyugalom, lesz előétel vagy leves és persze édesség is!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...