"Hónapokig megállás nélkül sírt" - nem könnyű az SOS Gyermekfalvak munkája

Vargáné Marika 34. alkalommal válik anyukává. A két csecsemő és a kamaszok mellé hamarosan újabb kisbaba érkezik! Az SOS Gyermekfalvak évente 400 gyereknek biztosít otthont.

Bogi anyukája a szülés után döntött úgy, hogy az újszülöttet a kórházban hagyja. A kisbaba pár naposan került nevelőszüleihez az egyik SOS gyermekfaluba. Sosem szoptatták, 3 napig egy csecsemőosztály inkubátorában volt, egyedül. Az első szeretetteli érintést nevelőszüleitől, Marikától és Károlytól kapta 3 nap után.

Eszterke 3 hónaposan került be ugyanebbe a nevelőszülői családba. A kisbabát szülei elhanyagolták, nem fürdették, pelenkája is alig volt. A lesoványodott csecsemő lázasan került be az SOS-be. Hónapokig megállás nélkül sírt, csak akkor nyugodt meg, ha kézben tartották. Eszterke féléves, azóta „szinte a lába sem éri a földet” – ahogy Marika férje mondja, mert állandóan kézben van.

Marikáék most 7 gyereket nevelnek a kecskeméti SOS gyermekfaluban. Az SOS évente 400 gyereknek biztosít otthont. Ők többnyire bántalmazás, elhanyagolás, szegénység, a szülők szenvedélybetegsége, halála miatt kerültek ki családjukból. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben testvéreikkel együtt nőhetnek fel. A nevelőszülők sokszor nagyon nehéz helyzetben vannak, úgy kell szeretniük a gyerekeket, hogy közben bármikor el tudják engedni őket. A cél ugyanis a gyermekek örökbeadása vagy – amennyiben lehetséges – visszagondozása a családjukba. Eszterkének, Boginak még mindkettőre van esélye.

Segítsd az SOS Gyermekfalvak működését itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...