A sós fagylalt olyan, mint a pacal. (Apropó, pacalfagylalt?) Szóval vagy imádja valaki, vagy hallani sem akar róla. Hol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? Elképesztő ízekben készülnek fagylaltok, jó esetben valódi összetevőkből. A különleges sós pisztácia, gorgonzola, kék sajt, paradicsom ízek után most itt a savanyú uborka fagylalt!
Ezt olvastad már?
Vérlázító fagylaltkombóval rukkolt elő egy magyar cukrászda!
Az első döbbenet után nyugodtan gondoljunk bele, hogy talán a savanyú uborka savanyúsága egy fagylaltban nem is lehet olyan rossz. Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, gondoljunk a hideg uborkalére és máris jobban el tudjuk képzelni, miért született meg ez a furcsa ízű sós édesség.
Így gondolhatták abban New York-i üzletben is, ahol az egyéb fura ízek mellett most már 5 dollárért (1310 forint) kínálják ezt a szokatlan jégkrémet is. Az uborkaléből és a fagyi alapból a fagylaltkészítő gép 10 perc alatt elkészíti a masszát, amihez aztán szárított kapor kerül, így jön létre a savanyú uborkához hasonló íz, legalábbis a fenti videót készítő tesztelők szerint. Nem tudom, 3 gombóc menyire csúszna le belőle, de ha arra jársz, egy kóstolást mindenképp érdemes bevállalni.
Ha már uborkafagyi, akkor itt van egy jégnyalóka, ami kígyóuborkából és chiliből készült:
Még több érdekes cikk a Gardenistáról itt.
Ezeket olvastad már?
Vérlázító fagylaltkombóval rukkolt elő egy magyar cukrászda!
Óriási igény van az extrém ízekre, és nem kevésbé népszerűek a mindenmentes fagyik. Bizarr ízvariációkat kóstolunk.
ízHUSZÁRCukrász árulta el, mitől rossz a legtöbb eperfagyi
Elképesztő, hogy milyen kevés epret tesznek a fagylaltba egyes helyeken. Azt pedig, hogy miből van a legtöbb, nem is gondoltuk volna!
adminBrüsszel már ebben is előttünk jár
Belgiumban bevezettek egy szuper megoldást, amitől a szemétmennyiség lecsökkenését remélik.
adminvia Delish