Hol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? - itt a savanyúuborka-fagyi

Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, adjunk egy esélyt a kicsit sós, kicsit savanyú fagylaltnak.

A sós fagylalt olyan, mint a pacal. (Apropó, pacalfagylalt?) Szóval vagy imádja valaki, vagy hallani sem akar róla. Hol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? Elképesztő ízekben készülnek fagylaltok, jó esetben valódi összetevőkből. A különleges sós pisztácia, gorgonzola, kék sajt, paradicsom ízek után most itt a savanyú uborka fagylalt!

Ezt olvastad már?

Vérlázító fagylaltkombóval rukkolt elő egy magyar cukrászda!

Az első döbbenet után nyugodtan gondoljunk bele, hogy talán a savanyú uborka savanyúsága egy fagylaltban nem is lehet olyan rossz. Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, gondoljunk a hideg uborkalére és máris jobban el tudjuk képzelni, miért született meg ez a furcsa ízű sós édesség.

Így gondolhatták abban New York-i üzletben is, ahol az egyéb fura ízek mellett most már 5 dollárért (1310 forint) kínálják ezt a szokatlan jégkrémet is. Az uborkaléből és a fagyi alapból a fagylaltkészítő gép 10 perc alatt elkészíti a masszát, amihez aztán szárított kapor kerül, így jön létre a savanyú uborkához hasonló íz, legalábbis a fenti videót készítő tesztelők szerint. Nem tudom, 3 gombóc menyire csúszna le belőle, de ha arra jársz, egy kóstolást mindenképp érdemes bevállalni.

Ha már uborkafagyi, akkor itt van egy jégnyalóka, ami kígyóuborkából és chiliből készült:

Még több érdekes cikk a Gardenistáról itt.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek