Hol kapható a legfinomabb forralt bor? - 5 hely, amit jó szívvel ajánlunk

Az ünnepek szinte elmaradhatatlan kelléke a forralt bor, amit nem csak a karácsonyi vásárokban lehet fogyasztani. Megnéztük, hol kaphatóak a legfinomabb változatok.

Mi a tökéletes forralt bor titka? - nehéz megválaszolni ezt a kérdést, hiszen ahány ház vagy vendéglátóhely, annyiféle borból és fűszer hozzáadásával készülhet ez a finom itóka, ami a hideg téli napokon átmelegít bennünket.

Fűszeres forralt bor Mercedestől

Nagyon szeretem a telet, a kedvenc évszakom. A Karácsonyt, a hóesést és az imádnivaló jó fűszeres forralt bort. Évek óta ugyanígy készítem. Nagyon sokat kísérleteztem vele az elején. ...

Forralt bor Iluskától

Téli, hideg estéken egy finom forralt bor nagyon jól fel tud melegíteni. Sőt, ha kihűlt, úgy is meg lehet kóstolni, mert még úgy is finom.

Az ünnepek tájékán a legtöbben a karácsonyi vásárokban isszák a forró alkoholos italt, pedig néhány budapesti vendéglátóhelyen nyugodt és meghitt környezet, valamint finom ételek is járnak mellé. 5 helyet mutatunk, amit jó szívvel ajánlunk.

1. Sarki Fűszeres

Első állomásunk a XIII. kerületben található Sarki Fűszeres, ahol a kiváló delikát alapanyagok, sonkák és szalámik mellett idén is szerepet kapott a forralt bor. A meleg italt fehérborból készítik. Intenzív fűszerezésű, igazi karácsonyi ízbomba a fahéjnak és az ánizsnak köszönhetően. Érdemes mellé egy sós-karamellás fügebonbont is fogyasztani!

Ár: 350forint/deciliter

Helyszín: Pozsonyi út és Victor Hugo utca sarka

2. Alapozó

Az Alapozó népszerű találkozópont Budapest XI. kerületében. A forró italok mellett hőgombák és plédek biztosítják, hogy ne fázzunk. A hely idei kínálatában a sima forralt borokon túl, többfajta ízesített változat is kapható. chilis, mangós pálinkás és aperolos. Mi maradtunk a klasszik vörösboros verziónál, ami hozta azt, amit vártunk.

Ár:590 forint/2 deciliter, 790 forint/3 deciliter, a pálinkás és aperolos 1100 forint/2 deciliter

Helyszín:Móricz Zsigmond körtér

3. Paletta

Hamisítatlan hütte-hangulat fogad bennünket a IX. kerületi Paletta bisztró teraszán, ahol a meleg italok - forralt bor, forró csoki és bombardino - mellett bejglivel és gőzgombóccal kínálnak bennünket. A forralt bor minőségi balatoni borból készül, különleges ünnepi fűszerezéssel. Kihagyhatatlan helyszín az ünnepi időszakban, már csak azért is, mert a kis hütte valószínűleg csak januárig működik, de utána is megéri betérni hozzájuk egy balatoni stílusú pizzára.

Ár: 700 forint/2 deciliter

Helyszín: Tompa utca és Páva utca sarok

4. DiVino

A DiVino neve és múltja garancia arra, hogy a forró téli italt minőségi borból készítik. Forralt bort több egységükben lehet kapni, mi most a Szent István Bazilikához látogattunk el. Meglepődtünk, amikor megkaptuk a borunkat, mert egyáltalán nem ilyen ízekre számítottunk. Az ital nem volt túl savas, és cukrozott, minden szempontból ott van a csúcson.

Ár: 300forint/ deciliter

Helyszín:Szent István Bazilika

5. ÉS Bisztró

Ha kilátogatsz a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra, akkor a tőle néhány méternyire található ÉS bisztrónál is érdemes egy pihenőt tenned. Az étterem terasza ilyenkor ünnepi díszbe borul, igazi hütte-hangulatot varázsolva a vendégeknek. A borok kellemes ízűek. Itt is a klasszikus vöröset ajánljuk - a fehér és rozé változat mellett -, ami különleges, picit ánizsos fűszerezéssel készült.

Helyszín: Deák Ferenc utca

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...