A vendéglátóipar helyzetéről szóló Hogyan tovább? - című sorozatunkban ezúttal három balatoni vendéglátóhely tulajdonosait és munkatársait kérdeztük arról, hogyan befolyásolja mindennapi működésüket az egész szektort globálisan sújtó munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság.
Míg egyesek szerint az alapanyagok drágulásának következményeit a vendégeknek és az üzemeltetőknek is egyszerre kell viselniük, addig a munkaerőhiányra az egyik legjobb megoldás az lehet, ha a Balaton-környéki vendéglátóhelyek négy évszakos működésre állnak át. És hogy ki élheti túl a következő éveket?
Erre a füredi Hatlépcsős, a balatonszőlősi Picitmás étterem és a fövenyesi Kalóz Strandbisztró működtetőivel keressük a választ.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Nézd meg a korábbi részeket is!