Hogyan tároljuk helyesen a citromot?

Nyáron nincs finomabb és üdítőbb egy citromos limonádénál, ezért tarts otthon belőle nagyobb mennyiséget! Mutatjuk, hogyan tárold, ha mégsem fogyna el olyan gyorsan!

Amikor hazavisszük a csodás sárga zsákmányt, egyből meg kell mutatnunk a családnak, vendégeknek, ezért egy tálra polcoljuk, a legszebb kerül a rakás tetejére. Pár nap múlva viszont megszűnnek tovább dekortárgyak lenni - héjuk kiszárad, megbarnul. De mit tehetünk, hogy szépségüket hosszan megőrizzük? Citromos tények következnek!

Ezeket olvastad már?

A citrom két ismérve

A citrom az egyik legellenállóbb gyümölcs, ezért sokáig eltartható a konyhapulton is, de az igazat megvallva, miután lekerült a fáról, inkább a hideget kedveli. A levegő a másik ellensége, kiszárítja, ráncosítja a felületét, miután alkalmatlanná válik facsarásra, reszelésre egyaránt.

Ezeket olvastad már?

Hogyan tároljuk?

Ahhoz, hogy hosszan, akár egy hónapig is megtartsa állagát, tegyük a citromot egy légmentesen zárható – műanyag tetővel rendelkező – üvegtálba, engedjünk vizet rá, fedjük le, majd tároljuk a hűtőben felhasználásig.

Ezeket olvastad már?

Kezdjük a gyümölcs kiválasztásával!

A hosszú eltarthatóság érdekében válasszunk nem túl vastag héjú, egészségesen üde külsejű, hibamentes citromokat. Ebből lehet a legtöbb levet kinyerni. Ha a héjára is szükségünk lesz, vegyünk Meyer- vagy biocitromot, lime-ot.

Még több citromos receptet itt találtok!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...