Több variáció is létezik az italok hűtésére - a legkézenfekvőbb válasz persze a hűtő vagy mélyhűtő lenne, de ezeknél olyan lassan jutunk el a kívánt hőfokig, hogy addig akár szomjan is halhatunk.A hűtőben – mennyiségtől függően – 45 perctől akár 2 órán át is tarthat a folyamat. A mélyhűtő persze gyorsabb valamivel, de még ez sem az igazi. Tudtad viszont, hogy ha nedves törlőkendőbe csavarjuk az üveget, meggyorsíthatjuk a hűtési folyamatot, a párolgás ugyanis hőt von el az italunktól? Ezzel a módszerrel körülbelül 20 perc után már fogyaszthatjuk is kellemesen hűs szomjoltóinkat!
Ha pedig nem fér már semmi a fridzsiderbe, érdemes egy vödörbe vagy a kádba vizet engedni, megpakolni jó sok jéggel, és ebbe elhelyezni a palackokat. Gyorsabban le fogja hűteni az italokat, mint a hűtőszekrény, mivel a víz jobban vezeti a hőt, mint a levegő.De még ennél is kiválóbb az alábbi videóban szereplő módszer, amellyel mindössze 2 perc alatt 19 fokot is hűthetünk italunkon!
Tehát a leggyorsabb hűtési technikához szükségünk lesz vízre, jégre és némi sóra. Hogy miért? Mert a sós víznek alacsonyabb a fagyáspontja, mint a sima víznek, így tudjuk magának a víznek is csökkenteni a hőmérsékletét - ergo még gyorsabban fog lehűlni a várva várt frissítőnk.
(Via: Huffington post)