Hogy kell bepakolni helyesen a mosogatógépet? Így!

Hogy a legjobb a mosogatógépbe pakolni? Egyszerű, de mégis sokunk számára fejtörést okozó kérdés, igaz? Nézzük, mi a helyes technika! 

Bizonyára mindenkinek megvan a saját technikája, hogy kell bepakolni helyesen a mosogatógépbe, ráadásul biztos is benne, hogy az egyszerűen tökéletes.

De mit mondanak a szakemberek? Ezt:

A mosogatógép felső részébe mindig a poharak, a bögrék és a kis tálak kerüljenek, lehetőleg fejjel lefelé.„Minden műanyag edénynek a felső rácsra kell mennie, mert az alsó részben a hőkibocsátás miatt a műanyagok meghajolhatnak” – javasolja Heloise Blaure, szakács és blogger.

Tipp:

Mindig ügyeljünk arra, hogy minden apró darab rögzítve legyen, hogy semmi ne eshessen át a réseken, esetlegesen elzárva a mosókart, vagy akadályozva a fűtőelemet!

A mosogatógép alsó része a tányéroknak, nagy tálaknak, edényeknek és serpenyőknek a helye. Tegyük a legnagyobb darabokat oldalra, hogy ne akadályozzák a permetezőkart.

Evőeszköztartó: a kanalak és a villák felfelé álljanak, a kést viszont lefelé kell helyezni.

Gyakori hibák:

  • a mosogatógépet túlpakoljuk
  • nagy, lapos edényeket helyezünk az ajtó közelébe
  • a szórófejet, a karokat és a fűtőszálat blokkoljuk
  • nem tisztítjuk meg az edényeket, mielőtt betesszük őket a gépbe
  • a tiltás ellenére berakjuk a kristály edényeket, poharakat
  • ugyanígy a fa vágódeszkákat és öntött vas edényeket is sokan betesszük a mosogatógépbe, hibásan

via GIPHY

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a mosogatógépeket is, havi legalább egyszer. Az edényeket rendszerezzük, mi, hova kerül, ne pakoljunk össze-vissza, mert ezzel a mosogatógép hatékonyságát is rontjuk.

Tudtad?

A mosogatógépbe nemcsak az edényeket, de például a baseball-sapkákat, grillrácsokat, sőt, akár a gumicsizmánkat is bepakolhatjuk!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...