Hogy a jó életbe kerülhet egy szőlő 3 millióba?

Mit tudhat az a szőlő, amit 11 ezer dollárért, azaz több mint 3 millió forintért vesz meg valaki? Igen, ez azt jelenti, hogy egy szőlőszem 100 ezer forintba került.

Mindez egy japán aukción történt, ahol a Kurashi Kaientai nevű szupermarket tulajdonosa, Takamaru Konishi szánta rá magát a kiadós vásárlásra. Aluxusszőlő boldog tulajdonosa egyébként nem is magának halmozta fel a gyümölcs nyújtotta drága élvezetet, hanem (és most jön a sztori csattanója)

vevőcsalogatóként mutogatja üzletében, majd szétosztja őket teljesen ingyen!

Igen, ő Takamaru Konishi, a luxus szőlő boldog tulajdonosa, aki szétosztja majd a megszerzett szőlőjét

De ki az az őrült, aki ennyiért vesz szőlőt?

ARuby Roman elnevezésű szőlő kizárólag Japánban, az ishikawai tartományban őshonos, ésaz első árverésen, 2008-ban 100 ezer jenért kelt el belőle egy fürt. A helyi hatóságok által - a térség mezőgazdaságának fellendítése céljából - 14 év alatt kifejlesztett prémium minőségű szőlő attól speciális (és drága), hogy igen magas, legalább 18 százalékos a cukortartalma, és csak azokat a fürtöket adják el a piacokon, amelyeken minden egyes szem legalább 20 gramm súlyú.

Ha ez nem elég meggyőző ár-érték arányban, akkor tovább sokkolunk: korábban egy hasonló liciten 3 millió jenes (8,5 millió forintos) rekordárat fizetettek egy pár Yubari fajtájú sárgadinnyéért a hokkaidói árverésen. Mutatjuk ezt is:

Itt éppen egy az aukción résztvevő hölgy kóstolja a 140 ezer forint értékű yubari sárgadinnye-szeletet

A japánok egyébként szívesen adnak ki csillagászati összegeket a szezon első gyümölcseiért, mert azok birtoklása komoly presztízst jelent. A távol-keleti szigetországban sokszorbecses ajándéknak szánjáka prémium minőségű finomságokat.

Ez is érdekelhet!

Egy fagyizó koromfekete fagyival megy szembe a szivárványos kajatrendeknek

(via Mashable)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...