Hogy a fenébe lett lila a Starbucks kávéja?

A Starbucks nagy dobással próbálja meg feldobni a tél utolsó heteit Ázsiában. Ilyen kávét tuti, nem láttál még!    

Hihetetlenül szép és látványos kávécsodákkal támad a Starbucks Ázsiában. Cold brew, vagyis hidegen készített kávét használnak a márványos szépségű italok elkészítéséhez.

A cold brew technika alkalmazása esetén a kávéőrleményt 10-12 órán keresztül szobahőmérsékletű vízben áztatják, majd leszűrik. Az így kapott kávé sokkal lágyabb, mint a magas hőmérsékleten készült főzet.

AButterfly Pea Lemonade Cold Brew névre keresztelt kávé alul csodaszép lilában pompázik, a fölötte lévő réteg halványsárga, majd a kávécsoda legfelső rétege ismerős, barna színű - írja a Delish.

A lila réteg úgy jön létre, hogy egy Butterfly Pea (pillangóborsó) nevű növényből teát főznek, ami alapvetően egy kék főzetet ad, de limonádéval keverve belilul. Így ez a lila tea van a kávé alján, míg a köztes, sárgás réteg az a limonádé, ami nincs elkeveredve a pillangóborsóval.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gondoltad volna? Vidéken található a hazai gasztrouniverzum egyik középpontja

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...