Hihetetlenül szép és látványos kávécsodákkal támad a Starbucks Ázsiában. Cold brew, vagyis hidegen készített kávét használnak a márványos szépségű italok elkészítéséhez.
A cold brew technika alkalmazása esetén a kávéőrleményt 10-12 órán keresztül szobahőmérsékletű vízben áztatják, majd leszűrik. Az így kapott kávé sokkal lágyabb, mint a magas hőmérsékleten készült főzet.
AButterfly Pea Lemonade Cold Brew névre keresztelt kávé alul csodaszép lilában pompázik, a fölötte lévő réteg halványsárga, majd a kávécsoda legfelső rétege ismerős, barna színű - írja a Delish.
A lila réteg úgy jön létre, hogy egy Butterfly Pea (pillangóborsó) nevű növényből teát főznek, ami alapvetően egy kék főzetet ad, de limonádéval keverve belilul. Így ez a lila tea van a kávé alján, míg a köztes, sárgás réteg az a limonádé, ami nincs elkeveredve a pillangóborsóval.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Gondoltad volna? Vidéken található a hazai gasztrouniverzum egyik középpontja