Kiszámolták, mennyit hízhatunk átlagosan az ünnepek alatt

Ők maguk vallottak arról, hogy mekkora súlyfelesleg felszedésére számítanak az ünnepek során.

Egy új felmérés szerint az amerikaiak háromnegyede azt tervezi, hogy élvezni fogja az év végét, és nem aggódik majd azok, hogy mit és mennyit eszik – ez jelentős növekedés ahhoz képest, mint amit tavaly láthattunk egy hasonló kutatásban. Az eredmények azt mutatják, hogy az idén megkérdezett 2000 amerikai 72%-a szeretné a legtöbbet kihozni 2023 hátralevő részéből – függetlenül attól, hogy ez mit jelent az étrendjére nézve. Ez a szám tavaly mindössze 54% volt.

Kiszámolták, mennyit hízhatunk átlagosan az ünnepek alatt

A kutatásról

A felmérésben 2000 amerikai állampolgár vett részt, az általános lakosságot vizsgálták, véletlenszerű, kettős részvételű felméréssel a Herbalife megbízásából 2023. október 5. és október 10. között. A kivitelezést a OnePoll piackutató cégre bízták.

Az eredmény

A megkérdezettek hozzáállásáról már írtunk, de nézzük a pontos eredményeket!

A válaszadók 50%-a vallott arról, hogy tavaly annyit evett az év végi szezonban, hogy ki kellett oldania egy gombot a nadrágján, vagy meg kellett lazítani az övét. A 35%-uk még akkor is evett, amikor már teljesen jóllakott, hovatovább, kezdett rosszul lenni. Sőt, a válaszadók azt mondják, hogy a karácsony miatt miatt naponta háromnál több alkalommal esznek (47%), vagy egynél több desszertet fogyasztanak el az étkezések során (42%). Sokan azt is bevallották, hogy egy nap alatt egynél több alkalommal ettek ugyanabból ( 59%).

Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a válaszadók kétharmada (66%) használja az év végét arra, hogy elhalassza az egészséges életmód bevezetését – ez 24%-os növekedés az előző évhez képest.

Mennyi hízásra számítanak idén?

A válaszadók 72 százaléka vallja be, hogy az év végén megszegte a diétáját – 48 százalékuknál ez az ünnepi ételek csábítása miatt történt meg. Ami a súlygyarapodást illeti, a válaszadók 78%-a vallotta be, hogy tavaly hízott, sőt 38%-uk meg is tartott valamennyit a 2022-es ünnepi plusz kilókból.

A felmérés válaszadói elárulták: körülbelül nyolc fontnyi hízásra számítanak még az év vége előtt – ez körülbelül 3,6 kilogrammot jelent. Ez a szám tavaly öt és fél font volt, ami körülbelül 2,5 kilogrammnak felel meg.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...