Hipp-hopp egytálételek

Még bő egy hónapig nyár van, használjuk ki ezt az időszakot, és készítsünk villámgyors vacsorákat szezonális alapanyagokból! Minden nap mást, a változatosság gyönyörködtet!

Paprikás krumpli kolbásszal

Szülők szabadlábon

Bármennyire imádjuk is a csemetéinket, titkon mindannyian fellélegzünk, ha sikerül őket lepasszolni a nagyihoz, vagy kezdődik a nyári tábor, és kapunk egy hét extra szabadságot. Bár munka ilyenkor is van, de legalább a főzésből nem kell akkora ügyet csinálni. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy hétig szendvicsvacsorán kell tengődnünk, de végre nyugodtan kipróbálhatunk olyan egzotikusabb ízeket is, amiket az aprónép automatikusan a „nem szeretem” kategóriába sorol.

Marokkói bab

A 90 napos diétámba pont belepasszol keményítő napra ez a marokkói étel, melyet a Modern mediterrán konyha című szakácskönyvben találtam. Nagyon kellemes ízvílága van, a fahéj ...

Lényeg a szezonalitás és a gyorsaság

A legegyszerűbb, ha elmerülünk az egytálételek világában. Ilyenkor nemcsak a klasszikus paprikás krumplira és lecsóra gondolunk, hanem olyan könnyen összedobható, gyors ételekre is, amelyek nem igényelnek külön köretet. Bármilyen szószos tészta, tepsis, zöldséges csirkeétel jó választás, ha gyorsaságra és finom ízekre törekszünk. A friss zöldségek amúgy is könnyen puhulnak, sülnek, főnek, jó esetben elég nekik negyed óra, és már ehetünk is. Mivel ilyenkor még frissek és harmatosak, sokszor pucolni sem kell őket, így jelentős időt spórolhatunk az előkészítésnél is.

Légy kreatív!

Nem is kell nagyon előre terveznünk, amit otthon találunk vagy hazafelé menet megveszünk, abból biztosan készíthetünk egy gyors egytálételt:

  • Próbáljunk olyan zöldségeket készíteni, amiket nem kell pucolgatni, például paprikát, paradicsomot elég felvágni, és már mehet is a sütőbe.
  • Ha nem tudunk lemondani a húsról, akkor olyan ételt készítsünk, amivel egyben a köret is készül, karikázzunk néhány szem krumplit a tepsibe vagy dobjunk mellé cukkinit, padlizsánt.
  • Mivel nyáron kevésbé igényeljük a sűrű, szaftos verziókat, elég egy kis olívaolajjal meglocsolni, friss fűszernövénnyel megszórni, és mehet is a sütőbe!

Még több egytálétel-recept itt >>

Még több fogás 30 perc alatt itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...