Végre nem kell attól tartani, hogy banánhéjtól fog bűzleni a szemetesünk, vagy hogy keserűen harapunk rá az édes banánra rakódott héjszálakra. Japán tudósok kifejlesztettek egy olyan banánt, ami mindenestül elfogyasztható. A gyümölcs neve Mongee, ami a japán szlengben "hihetetlent" jelent.
A banánokat speciális környezetben kezdik el termeszteni, mínusz 60 Celsius-fokban, majd a megfelelő pillanatban átültetik őket. A nagy hőmérséklet-változásnak köszönhetően a banán gyors növekedésnek indul, melynek következtében a héj nem erősödik meg, körülbelül olyan puha lesz, mint az uborkáé.
Többen is megkóstolták már a gyümölcsöt. A tesztelők elmondása szerint a banánnak tényleg nagyon vékony héja van, és nagyon intenzív, trópusi íze, mint egy ananásznak. Nem csoda, hiszen édesebb is a hagyományos társánál: míg a sima banánban 18,3 gramm cukor van, addig az ehető héjúban 24,8 gramm.
A gyümölcs egyelőre csak Japánban kapható, így sokat kell érte utazni, ha ki akarjátok próbálni. Az ehető héjú banánnak ráadásul elég borsos ára van, egy darab 5,75 dollár, körülbelül 1436 forint.
Ezeket olvastad már?
Így kell gránátalmát pucolni - az eddigi leghatékonyabb "mit hogyan"...
Ha szoktál gránátalmát venni, de mindig megszenveded a megpucolását - amit megértünk - , most figyelj, ez tényleg segíteni fog!
Brecz JuditÉhezők viadala - Ölre mentek az akciós Nutelláért a vásárlók
Ez történik, ha 70 százalékos engedménnyel árusítják a sokak által kedvelt mogyorókrémet.
Fenes GábrielIlyen a pizza, amit csak robotok készítenek
Már létezik a pizzéria, ahol automatizált karok készítik el az ételt. Mutatjuk, hogyan készül egy pizza náluk...
Fenes GábrielGondoltad volna? Ez volt Kádár János kedvenc étele
Kádár szerette az egyszerű fogásokat, mégsem a krumplileves volt a kedvence.
Nosaltyvia Delish