Hihetetlen! - itt az ehető héjú banán

Forradalmian új gyümölcsöt fejlesztettek ki japán kutatók.

Végre nem kell attól tartani, hogy banánhéjtól fog bűzleni a szemetesünk, vagy hogy keserűen harapunk rá az édes banánra rakódott héjszálakra. Japán tudósok kifejlesztettek egy olyan banánt, ami mindenestül elfogyasztható. A gyümölcs neve Mongee, ami a japán szlengben "hihetetlent" jelent.

A banánokat speciális környezetben kezdik el termeszteni, mínusz 60 Celsius-fokban, majd a megfelelő pillanatban átültetik őket. A nagy hőmérséklet-változásnak köszönhetően a banán gyors növekedésnek indul, melynek következtében a héj nem erősödik meg, körülbelül olyan puha lesz, mint az uborkáé.

Többen is megkóstolták már a gyümölcsöt. A tesztelők elmondása szerint a banánnak tényleg nagyon vékony héja van, és nagyon intenzív, trópusi íze, mint egy ananásznak. Nem csoda, hiszen édesebb is a hagyományos társánál: míg a sima banánban 18,3 gramm cukor van, addig az ehető héjúban 24,8 gramm.

A gyümölcs egyelőre csak Japánban kapható, így sokat kell érte utazni, ha ki akarjátok próbálni. Az ehető héjú banánnak ráadásul elég borsos ára van, egy darab 5,75 dollár, körülbelül 1436 forint.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...